Güncel

TİP Kocaeli, Atalay için açıklama yaptı

TİP Kocaeli İl Örgütü, tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliyesi için bir araya geldi. Yapılan açıklamada Atalay’ın serbest bırakılması istendi.

7 Haziran 2023 Saat: 12:03
TİP Kocaeli, Atalay için açıklama yaptı
TİP Kocaeli, Atalay için açıklama yaptı

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. Dönem Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, cezaevinde. Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi'nde bulunan Atalay'ın mazbatası, 25 Mayıs tarihinde alındı ve tahliyesi için Yargıtay'a başvuruda bulunuldu. Atalay henüz tahliye edilmedi. Konuyla ilgili Türkiye İşçi Partisi (TİP)  açıklama yaptı. İzmit Sabri Yalım Parkı’nda TİP Kocaeli İl Örgütü tarafından yapılan açıklamayla Atalay’ın tahliye edilmesi talep edildi.

"YANITSIZ BIRAKILDI”

Düzenlenen açıklamaya TİP Kocaeli İl Başkanı Umut Yaşar Özgen ve yöneticiler, CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, Sol Parti İl Başkanı Hicran Turan ile sendika ve dernek temsilcileri katıldı. TİP Kocaeli Sözcüsü Batur Kılıç tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Seçilmiş vekilimiz, yeminini edemedi ve görevine başlayamadı. Can Atalay’ın tahliye edilmesi için avukatlarının Yargıtay’a yaptığı başvuruya günlerdir cevap verilmedi. Seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluk hâli hukuka aykırıdır ve seçmenlerin temsil edilme haklarının da ihlali anlamına gelmektedir. Anayasal kurumları Anayasa’ya uymaya bir kez daha davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız