Güncel

TÜGVA ve Ensar protokolleri iptal edildi Hürriyet: Bu tahsis hukuksuzdur

İzmit Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Gündem maddeleri arasında yer alan Ensar Vakfı ve TÜGVA Vakfı ile imzalanan protokollerin iptali oy çokluğu ile kabul edildi

20 Nisan 2024 Saat: 18:35
TÜGVA ve Ensar protokolleri iptal edildi Hürriyet: Bu tahsis hukuksuzdur
TÜGVA ve Ensar protokolleri iptal edildi Hürriyet: Bu tahsis hukuksuzdur

İzmit Belediye Meclisi, 31 Mart seçimlerinde güven tazeleyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde, bugün saat 11:00 itibarıyla yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. 37 meclis üyesinin bulunduğu mecliste CHP: 22, AK Parti: 12, MHP:3 olarak yeni dönemde yıllar sonra CHP grubu mecliste çoğunluğa sahip oldu.

İPTAL EDİLDİ

Gerçekleştirilen meclis toplantısında 32 gündem maddesi yer aldı.  Maddeler arasında yer alan 2019 yılından önce AK Partili İzmit Belediyesi başkanı Nevzat Doğan döneminde Ensar Vakfı ve TÜGVA Vakfı ile imzalanan protokollerin iptali CHP üyelerinin oy çokluğu sağlaması ile kabul edildi.

BU HAKSIZDIR, HUKUKSUZDUR

TÜGVA Vakfı ile imzalanan protokollerin iptal edilmesi maddesi ile ilgili konuşan Başkan Hürriyet, “Bu tahsis hukuksuzdur. Bu iptalin iptali belediye meclisi ile olur. Komisyonluk bir konu kalmadı. Nedeni de sizlere izah etmek adına yazı ile gönderdik. Bunu direkt oylatacağız. Orada şu an barınma hakkından yararlanan öğrenciler var. Biz yurt olarak işletmeye devam edilecek, dönem sonuna kadar hizmet alacaklar, mağdur edilmeyecekler. Burası arazi devlet tarafından verilmiş, yapı da belediyenindir. Burayı bir vakıfa 25 yıllığına tahsis ki asla yapılamaz ama ona rağmen yapıldı ve buradan bu vakıf para kazanmaktadır. Belediyenin kendi bütçesi ile yapılan yerden ücret alınıyor. Bu haksızdır, hukuksuzdur. Belediyelerin ve devletin asli görevi yurdu kendi himayesinde işletmektir. “

SİYASİ RANTTAN MEDET UMACAKSINIZ

AK Parti grubundan Hayrettin Ünlü, konuyla ilgili bir konuşmasında; “Bu 5 yıl çok hızlı geçti. Yine şehri gerecek bir 5 yıla başlangıç ettik. Yine hizmet yerine siyasi ranttan medet umacaksınız. İzmit’te yeni bir şey yapmadığınız gibi bozmaya bozgunculuğa devam ediyorsunuz. Bir tane daha yeni yurt binası yapayım demediniz. Derdiniz gerçekten hizmet olsaydı var olan bir yurttan bir tane daha yapardınız. Niyetiniz her zamanki gibi bağcıyı dövmek. Maalesef ilk gündem herkesin başkanı olacağınız inancımız kayboldu” dedi.

BELEDİYENİN GÜVNCESİNE VERELİM

Ardından kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Mehmet Nazım Gençtürk, “25 yıllığına iş birliği adı altında tahsis yapılmış. Kime verilirse verilsin yanlıştır. 25 yılda dost olanlar terör örgütüne dönüşüyor. Baştan beri etik değildi. Gelin bunu belediyenin güvencesine verelim istiyoruz. AK Parti bağış yapacaksa bunu babalarının malıyla yapmaları gerekir” dedi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Son konuşmayı yapan Hürriyet, “İzmitlinin hakkını bütün İzmitlilere teslim ediyoruz. Geri kalan diğer ithamlar, bizi kavgaya sürüklemeye çalışan ithamlara cevap vermeyeceğiz. Seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak söz veriyorum, kimse mağdur olmayacak aksine ücretli yararlandıkları hizmetten ücretsiz yararlanacaklardır” dedi maddeyi komisyona göndermeden oylamaya sundu. Protokolün iptali oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız