Güncel

TÜPRAŞ’ta “Sendika istifa!” sesleri

Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu TÜPRAŞ’ta yüzde 9’luk ek zam alan işçilerin geçtiğimiz hafta başlayan eylemlerine Koç ailesi el attı

1 Şubat 2023 Saat: 17:21
TÜPRAŞ’ta “Sendika istifa!” sesleri
TÜPRAŞ’ta “Sendika istifa!” sesleri

Asgari ücrete gelen yüzde 54’lük zammın ardından gözler ek zam için fabrikalara çevrilirken TÜPRAŞ işçisinin aldığı yüzde 9,6’lık ek zam, işçiyi adeta hayal kırıklığına uğrattı. Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu TÜPRAŞ’ta işveren ile yapılan görüşmelerin ardından alınan yüzde 9’luk ek zammı kabul etmeyen işçiler, sendika ile birlikte geçtiğimiz çarşamba günü fabrika önünde eyleme başlamıştı.

EYLEM SONA ERDİ

Geride bıraktığımız birkaç günden bu yana devam eden TÜPRAŞ işçisinin eylemini dün ise Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ziyaret etmiş ve konunun takipçisi olacağını dile getirmişti. Muharrem İnce’nin de dahil olmasından sonra ülke gündemine yerleşen TÜPRAŞ eylemi, bugün sona erdirildi.

İŞVERENLE GÖRÜŞTÜLER

Dün itibarı ile TÜPRAŞ’ta işçilerin eylemi devam ederken Petrol İş Sendikası Genel Merkezi, Kocaeli, İzmir, Batman ve Kırıkkale şube başkanlarıyla bir araya gelerek işveren tarafıyla görüştü. Dün Genel Merkez yöneticileri, sendika şube başkanları ve işveren tarafı olan Koç ailesiyle görüşen Petrol İş Sendikası, toplantının ardından bugün, eylemi bitirme kararı aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız