Güncel

Türeyen: MHP’nin adayı değilim

Ekim ayında gerçekleşecek Kocaeli Baro Başkanlığı seçimlerinde aday olacağı ifade edilen Semih Türeyen, "MHP'nin baro adayı" gibi bir ibareyi kabul etmem mümkün değildir" dedi.

22 Eylül 2020 Saat: 10:46
Türeyen: MHP’nin adayı değilim
Türeyen: MHP’nin adayı değilim

Geçtiğimiz hafta ‘MHP’nin Baro Başkan Adayı’ olarak lanse edilen ve Ekim ayında gerçekleşecek Kocaeli Baro Başkanlığı’na aday olacağı ifade edilen MHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Semih Türeyen sosyal medya hesabından yazılı açıklama yayınladı. Türeyen, yaptığı açıklamada baro adaylığı hakkında konuştu. Türeyen, “Avukatların siyaset yapmalarından daha doğal ve doğru bir şey yoktur. Ancak baroların siyaset yapması söz konusu olamaz. Bu nedenle mensubu olmaktan gurur duyduğum halde "MHP'nin baro adayı" gibi bir ibareyi kabul etmem mümkün değildir. Bu CHP için de geçerlidir, AK Parti için de. Bu tanım mensubu bulunduğum Milliyetçi Hareket Partisi anlayışına da uygun değildir.”

“BÜYÜKLERİM İLE İSTİŞARE ETTİKTEN SONRA”

MHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Semih Türeyen açıklamalarının devamında, “Siyasi partilerin mensupları baroda görev alabilirler ancak siyasi partilerin baro başkan adayları, yönetim adayları diye bir kavram asla doğru değildir. Bu durumda, "meslektaşlarım ve meslek büyüklerimiz ile istişare ettikten sonra ancak bazı görevlere talip olabilirim." şeklindeki açıklamamın "Partili Baro Başkan Adayı" şeklinde yorumlanmasının doğru olmadığını, baro başkanlığı hususunda herhangi bir açıklamamın olmadığını başta değerli meslektaşlarımın ve kamuoyunun bilgisine arz ederi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız