Spor

Turkuaz Cup 2023’te şampiyon belli oldu

Turkuaz Cup 2023’de final maçında Enpay ile Uzer Makina takımlarının karşılaştı. Normal süresi 0-0 biten final maçı penaltılara gitti ve penaltılarla Uzer Makina kazandı. Final öncesi gösteri maçı oynanırken Uzer Makine oyuncusu Fati

20 Ağustos 2023 Saat: 19:31
Turkuaz Cup 2023’te şampiyon belli oldu
Turkuaz Cup 2023’te şampiyon belli oldu

Turkuaz Cup’ta şampiyon belli oldu. 18’incisi düzenlenen kupada finali Enpay ile Uzer Makina oynadı. Avni Kalkavan Stadı’ndaki final öncesi şöhretler sahne aldı. Mavi ve kırmızı takım olarak ikiye takım kuran kentin tanınan isimleri sahaya çıktı. Mavi takımda Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçmiş dönem Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım yer aldı. Kırımızı takımda AK Parti Milletvekili Mehmet Akif  Yılmaz, ASKF Başkanı Murat Aydın, gazetemiz Spor Müdürü Hayrettin Albayrak, Kocaelispor Yöneticisi ve MHP İl Yöneticisi Yaşar Arslan, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şube Başkanı Özhan Kurt yer aldı. Şöhretler maçını 3-2’lik skorla mavi takım kazandı.

MAÇ ÖNCESİ SÜRPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

4 Temmuz’da startı verilen Turkuaz Cup 2023’ün final karşılaşmasına şöhretler maçının arından geçildi. İki takım sahaya gelirken saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu olaylar sonrası maçın başlaması beklenirken organizasyonun Tertip Komitesi Başkanı Oktay Kocatekin bir anonsta bulundu. Kocatekin ‘Biz hediye vereceğimiz kişi belirmek için kura çekimi yaptık, kuradan çıkan isim Gamze Balaban oldu. Gamze hanımı buraya davet ediyoruz.” dedi. Gamze Balaban bu anons üzerine sahaya gelirken Uzer Makina takımdan Fatih Ercan, Balaban önünde diz çöktü. Ercan evlenme teklifini yaparken takım arkadaşları da üzerinde ‘Benimle evlenir misin?’ yazılı pankartı açtı. O anda konfetiler patladı, meşaleler yakıldı. Ercan’ın arkadaşları ‘Evet desene’ tezahüratlarını yaparken şaşkınlığını gizleyemeyen Balaban teklifi kabul etti ve yüzüğü parmağına taktı.

ŞAMPİYONU PENALTILAR BELİRLEDİ

Maç öncesi yaşanan güzelliklerin ardından sıra Turkuaz Cup 2023’ün şampiyonun belli olacağı karşılaşmaya geldi. Uzer Makina ve Enpay arasındaki maçın normal süresinde iki takımda gole çok yaklaşsa gol sesi gelmedi ve maçın normal süresi 0-0 sona erdi. Uzatma dakikaları oynanamayan maçta direkt penaltılara geçildi. İlk üç penaltı iki takım tarafında da gole çevirdi. Enpay dördüncü penaltıyı da gole çevirmeyi başarırken Uzer Makina penaltıyı kaçırdı. Enpay heyecanlansa da onlar da beşinci penaltıyı kaçırdı, rakip Uzer Makina beşinci penaltılarda golü buldu, eşitliği sağladı. İlk beş penaltıda da eşitlik bozulmayınca penaltılarda ekstra vuruşlara geçildi. Burada altıncı vuruşlar da golle sonuçlandı, yedinci vuruşlarda ise Uzer Makina topu ağlara gönderdi. Enpay’ın topunu ise Uzer Makina kalecisi kurtardı ve takımına şampiyonluğu getirdi.

GOL VE ASİST KRALI FİNALİSTLERDEN ÇIKMADI

İlk yapıldığı 2004 yılında kupaya ulaşmayı başaran Uzer Makina, yeniden elde ettiği şampiyonluğu doyasıya kutlarken pek çok plaket ve ödülde sahiplerine verildi. 60 maçın oynandığı organizasyona 17 takım ve 460 kişi katıldı. 204 golün atılırken gol ve asist kralı İGSAŞ’tan çıktı. Gol kralı 11 gol atan Ercan Özbay, asist kralı ise Rıza Akdoğan oldu. Kupanın en bonkör firması Fritolay, en iyi taraftarı Enpay ve Happy Moons, en iyi yöneticisi İzmit Makine, en iyi antrenörü Fritolay ve Uzer Makina, en centilmeni Seoil seçildi. Ayrıca Yenimahalle Spor Kulübü Başkanı Doğan Bucak’a, kupada görev alan sağlıkçılara, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi’ne, Hakemler Derneği başta olmak üzere pek çok ismi de plaketleri takdim edildi. Şampiyon takımın kupasını ve madalyalarını Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz takdim etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız