Güncel

Tutuş: “Söylediklerimizin muhatabı Hürriyet iki yıldan beri gelmiyor”

İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, seçim dönemi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sözlerini hatırlatarak, “İzmit için ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizim konuştuklarımızın asıl muhata

6 Haziran 2023 Saat: 19:18
Tutuş: “Söylediklerimizin muhatabı Hürriyet iki yıldan beri gelmiyor”
Tutuş: “Söylediklerimizin muhatabı Hürriyet iki yıldan beri gelmiyor”

İzmit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı birinci oturumu bugün Belsa Plaza’da bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Necat Çakır başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 17 gündem maddesi görüşüldü.

“DEMİR BATARSA NE OLACAK?”

MHP Grup Başkanvekili Engin Duymaz verdiği önergede, Erenler Mahallesi Akçakoca Mahallesi’nde yapılan kreşin yolu çok daralttığı, bu yüzden öğrenciler için tehlike arz ettiğini belirtti. Duymaz, “35 yıldan beri o yol servislerin geçtiği, çocukların indiği-bindiği yer. Kale gibi duvar yaptınız. Bir otobüs anca sığabiliyor. Çocuğun birine demir batarsa ne olacak?” sorusunu yöneltti.

“DEMİR KALDIRILACAK”

Duymaz’ın önergesini yanıtlayan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, “Kale gibi dediğiniz duvar parsel sınırı. Öncesinde araba çift yönlü park ediyormuş, trafik sorunu yaşanıyormuş. Orada hız yapımını da engellemiş olduk. Demirler dediğiniz kısımla ilgili de daha önce oraya parsel sınırı oradaki meydanı daralttığına dair serzeniş gelmişti. Yeni değerlendirme sonrası duvarı geriye aldık. Demir kaldırılacak, duvar iç kısımdan örülecek” dedi.

SEÇMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Duymaz, seçim sonuçlarıyla ilgili, “Hem Kocaeli’ye hem de Cumhur İttifakı’na verdikleri destek için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Duymaz’ın ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş şu ifadeleri kullandı; “İzmitli hemşerilerimize vermiş oldukları yüzde 51’lik destek için meclis kürsüsünden teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Demek ki meclis kürsüsünden ‘11 gün sonra devran tamamen bitiyor’ demekle devran tamamen dönmüyormuş. Demek ki Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını sosyal medyasından paylaştı diye işten atarken başka işçileri paralel SKM’lerde çalışmakla da olmuyormuş. Yıllardır ‘geliyor gelmekte olan’ diye diye gelen giden olmuyormuş.

“KÖFTE VE DÖNER DAĞITMAKLA SEÇİM KAZANILMIYORMUŞ”

Memur başkan yardımcılarının seçim gününde oy kullanılan yerlerde milleti tehdit etmesiyle de bu işler olmuyormuş. Belediyemizin personellerine zorla istemeye istemeye çalıştırmakla da seçim kazanılamıyormuş. Depremzedelerin üzerine örttüğünüz battaniyeleri üzerinden çekmekle seçim hiç kazanılamıyormuş, bunu da üzülerek gördük. Vatandaşın hizmet taleplerine bize ‘araç aldırmadılar, aracımız yok’ diye karşılık vermeyip, seçim günü Kocaeli’nin bütün ilçelerine araç kaldırarak köfte ve döner dağıtmakla da seçim kazandırılmıyormuş. Seçim yasaklarını delerek Belsa’nın penceresinden ‘bakalım gençler kavga edecek mi’ diye keyifli keyifli Yürüyüş Yolu’nu izlemekle de seçim kazanılmıyor.

“HÜRRİYET’İN BURADA OLMASINI İSTERDİK”

‘Beni engelliyor’ diye diye koskoca 5 yılı heba etmekle seçim kazanılmıyormuş. Seçim sandıkta, birilerinin gönlüne girmekle kazanılıyormuş. Bugün, grubumuz olarak Cumhur İttifakımızla beraber bütün arkadaşlarımızın önüne bir tane gül koyduk. Neden koyduk? Bu işler böyle olmuyormuş. İnsani olarak da bu işler böyle olmuyormuş. Seçim zamanı sevgi kazansın dedim, genç arkadaşlar kavga etmesin dedim, yürüyüş yolu kavga yolu değildir dedim. Hepimiz, hep beraber yanlışlar yapmış, birbirimizi kırmış olabiliriz ama ‘seçimden sonra sizle görüşürüz’ demedik. Bu dili hiçbir zaman kullanmadık, bundan sonra da kullanmayacağız. Her ne yapmış olursak olalım en azından bugünden itibaren daha sevgi çerçevesinde birbirimize gülümsemeyi, birbirimizi kıskanmadan, siyaset için değil hizmet için hep beraber ne yapmamız gerekiyorsa yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki inandıklarımızdan vazgeçecek değiliz. İzmit için ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizim konuştuklarımızın asıl muhatabı burada yok. Fatma Kaplan Hürriyet’in de burada olmasını isterdik.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız