Güncel

"Ülke ekonomisine katkı sağlıyor"

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Av. Sibel Solakoğlu 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla Çınar Kadın Kooperatifini ziyaret ederek çalışmaları inceledi

24 Aralık 2021 Saat: 15:09
Ülke ekonomisine katkı sağlıyor
"Ülke ekonomisine katkı sağlıyor"
İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Sibel Solakoğlu Çınar Kadın Kooperatifi’nin Mehmet Ali Paşa’daki dikimevini ziyaret ederek üretici kadınlara çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Yardımcısı Solakoğlu kooperatifçilik yapan tüm kadınların 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü de kutlamayı ihmal etmedi. İzmit Belediyesi Çınar Kadın Kooperatifinin üreten kadınları, cam, seramik, giyim ve ev tekstili ürünleri, köylerde ikamet eden kadınların ürettiği organik gıda ürünleri gibi birçok ürünün satışını gerçekleştiriyorlar. 
“KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİ HAREKETİ”
Ziyarette açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu şu ifadeleri kullandı; “Kurulmasına İzmit Belediyesi olarak öncülük ettiğimiz Çınar Kadın Kooperatifi yaklaşık 20 yıllık geçmişi olan kadın kooperatifçiliği hareketinin bir yansıması olarak kurulmuştur. Halen 50 üyesi olan Çınar Kadın Kooperatifi, kadınları çalışma hayatına dahil ederek gelir sahibi yapıyor ve ekonomik olarak güçlenmelerine katkıda bulunuyor. 
“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR”
Bu katkıların yanı sıra kadınların bir araya gelerek deneyimlerini ve sorunlarını paylaştıkları sosyal bir alan da oluşturmalarını sağlıyor. Kadın kooperatiflerinin sayısının ve kadınların üretime verdikleri katkının artması ülke ekonomisinin de gelişmesini sağlayacak en önemli faktörlerden biridir. Bu vesileyle 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyorum.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız