ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

“ÜLKEYE YAKIŞIR YÖNETİM ŞEKLİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları, Türkiye Cumhuriyet’inin 98’inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle KYÖD Sosyal Tesisleri’nde 29 Ekim Cumhuriyet Balosu düzenledi

29 Ekim 2021 Saat: 13:54
“ÜLKEYE YAKIŞIR YÖNETİM ŞEKLİ”
“ÜLKEYE YAKIŞIR YÖNETİM ŞEKLİ”

Baloya ev sahibi CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar’ın yanı sıra CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldız, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk,  Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek,  Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, CHP İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay ve eşi Nuray Sarıbay, Kartepe İlçe eski Başkanı Cumhur Karakadılar, CHP eski milletvekili ve İzmit Belediye eski başkanı Hikmet Erenkaya, CHP İl eski Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Keramettin Gençtürk ilçe gençlik kolları üyeleri ve meclis üyeleri katılım sağladı. 

“ÜLKEYE YAKIŞIR YÖNETİM ŞEKLİ”

Programda ilk olarak CHP İL Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar konuştu. Karakadılar, “Kurtuluş savaşının Türk milletinin zaferi ile ortaya çıkması ile yeni bir Türk milletinin zaferi ile ortaya çıkması ile yeni bir yönetimin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları ülkeye yakışır yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğuna karar verdiler. Ve Atatürk o gün, “Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” lafını söyleyerek karanlığı aydınlatmıştır. Bizler Cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Atatürk’ün izinde devrimlerine bağlı neferleri olarak, Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarına rahmetlerimi ve teşekkürlerimi sunarak, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karakadılar’dan sonra söz alan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Bugün bizim için çok önemli. Cumhuriyete ne kadar sahip çıkmamız gerektiğini biliyoruz. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında önümüzdeki seçimlerin ne kadar önem kazandığını hepimiz biliyoruz. Üzerimize düşen görevi yapmamız gerekiyor. Birlik ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Birbirimizin arasındaki sorunları bir kenara bırakarak, önümüzdeki süreçte birbirimize tutunmamız gerekiyor. CHP gençleri cumhuriyetin yılmaz bekçileridir. Gençlik kollarından talebim birlik ve beraberliği artırıp, partiye sahip çıkmalılar. Sandıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Biliyorsunuz İstanbul’u, Ankara’yı, İzmit’i nasıl aldık. Biz sandıklara sahip çıkarak nasıl kazandığımızı gördük. Birbirimize daima tutunalım. Önümüzdeki viraj son viraj olabilir. Bizler iktidara geliyoruz. Şüpheniz olmasın. Önümüzdeki süreç aydınlıktır” ifadelerini kullandı. Yıldızlı’nın konuşmasının ardından Kocaelili Tarih öğretmeni Ümit Çetin’in yazdığı ve oynadığı ‘Mustafa Kemal’in Neşesi’ adlı tiyatro oyunu davetlilerin beğenisini topladı.   

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız