Güncel

Üretimde 48’nci yıla Geçilili musikili kutlama

Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi A.Ş kuruluşunun 51’nci, üretime geçişinin 48’nci yıldönümünü geleneksel Sarkuysan Türk Müziği Korosu ile halka açık kutladı. Bu yıl solist olarak Mine Geçili ağırlandı

24 Aralık 2023 Saat: 17:52
Üretimde 48’nci yıla Geçilili musikili kutlama
Üretimde 48’nci yıla Geçilili musikili kutlama

Gebze Bölgesi’nin en köklü sanayi kuruluşlarından, Darıca’nın Osmangazi Mahallesi’nde kurulu Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi A.Ş kuruluşunun 51’nci, üretime geçişinin 48’nci yıldönümünü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, geleneksel Sarkuysan Türk Müziği Korosu ile halka açık kutladı. Bu yıl solist olarak Mine Geçili ağırlandı

Konseri Sarkuysan’ın her kademeden yönetici, idareci, çalışanları ve aileleri, Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Çelik, GESLİMED Yöneticileri ve aileleri, lisenin öğretmen ve öğrencileri ile birlikte aralarında Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Hürriyetçi Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Hasan Akgül, Gebzespor Başkanvekili Sinan Yücel, Gebze Musiki Topluğu – GEMUT Başkanı Emin Yüken, Gebze BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl, CHP Genel Merkez Kadın Kolları eski MYK Üyesi Nurhan Banu Üner, MHP Gebze İlçe eski yönetim kurulu üyesi Aykut Ulu’nun da aralarında bulunduğu toplumun farklı kesimlerinden musikiseverler izledi. 

Sarkuysan Türk Müziği Korosu’nun ‘Üretimde 48’nci Yıl Konseri’ aynı zamanda Cumhuriyet’in 100’ncü yılına atfedildi. Koro İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi – MÜZDAK tarafından düzenlenen, bu yıl 30’ncusu gerçekleşen İstanbul Türk Müziği Festivali etkinlikleri kapsamında sahne aldı.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki konsere bu yıl da ilgi çok yoğun oldu. Sunuculuğu Jale Şengün’ün üstlendiği konserin ilk bölümünde Erbil Aydın yönetmenliğindeki Sarkuysan Türk Müziği Korosu, ikinci bölümünde konuk sanatçı Mine Geçili sahne aldı.

30 YILLIK KORO

Sarkuysan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çaycı da etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada buna vurgu yaparken okulun müdürü Hakan Çelik’i kasıtla, bir kişinin bakış açısının değişikliğinin sebep olduğu kaynaşmaya övgüsünü ve memnuniyetini ifade etti.

“Tamamen kendi bünyemizde oluşturduğumuz Türk Müziği koromuz 30 yıllık bir tarihe sahiptir. Amatör heyecanla profesyonel bir grubun disiplini içinde çalışmaktadırlar. Ağır sanayi grubu içinde yer alan bir şirket olarak Türk Müziği korosu kurarak bunu yıllardır başarıyla devam ettiren örnek ve belki de ilk kuruluşuz.

Müzik yaşamımızı renklendiren, hayatımıza enerji ve coşku katan çok önemli ve olumlu bir kaynak olarak insanlar arasındaki ilişkilere güzellik, derinlik ve zarafet katar. Verimliliği artırır. İşte çalışanlarımız müziğin bu tılsımlı gücünden yararlanmaktadırlar. Bu gece koromuzla hep beraber güzel duygular yaşayarak paylaşacağız” diyen Çaycı sözlerini konserde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ve yeni yıl tebriki ile tamamladı.”

Konserin ardından MÜZDAK Başkanı Göktan Ay, firmanın Hayrettin Çaycı şahsında Türk Musikisi’ne olan desteğinden ötürü MÜZDAK’ın 2023 yılı onur ödülünü takdim etti.

Sarkuysan A.Ş Genel Müdürü Hayrettin Çaycı günün anısına sanatçı Mine Geçili, koro şefi Erbil Aydın’a, MÜZDAK Başkanı Göktan Ay, sunucu Jale Şengün’e çiçek ve şilt takdim etti.

Hayrettin Çaycı ve Göktan Ay koristlere çiçek; ayrıca iki koro üyesinden Çaycı ve Ay’a çiçek verildi. 

Bir onurlukta Sarkuysan A.Ş’nin İnsan Kaynakları Müdürü Oğuz Ergüngör’e Hayrettin Çaycı tarafından takdim edildi.

 İzmit’teki Kocaeli Huzurevi Derneği’nin Başkan Yardımcısı Gamze Gümüş tarafından koronun şefi Erbil Aydın’a çiçek takdim edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız