Güncel

Vakıf İş Hanı inşaatı yükseliyor

Uzun bir süre 'güzergah krizi' ile kent gündemini meşgul eden Vakıf İş Hanı inşaatında çalışmalar devam ederken iş hanı binası da yükselmeye başladı

31 Mayıs 2023 Saat: 13:52
Vakıf İş Hanı inşaatı yükseliyor
Vakıf İş Hanı inşaatı yükseliyor

İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan Vakıf İş Hanı, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmış, iş hanı esnafı tarafından kurulan İzmit Birlik Limited Şirketi'nce binanın tekrar yapılmasına karar verilmişti. Vakıf İş Hanı inşaatı için ise yapım çalışmalarının sürdüğü Fethiye Caddesi'nde 'güzergah krizi' orta çıkmış, esnaf ve belediyeler arasında aylarca süren tartışmalar yaşanmıştı. İzmit Belediyesi, Fethiye Caddesi'nin üst başından girişe izin vermiş ve diğer girişleri caddeye zarar vereceği gerekçesiyle kapatmıştı. 

15 OCAK’TA TEMEL ATILDI 

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi ise Cumhuriyet Bulvarı'nın zarar göreceği gerekçesiyle esnafa alternatifler sundu. Yaşanan tartışmaların ardından Büyükşehir Belediyesi, yürüyüş yolunun bir kısmının parkelerini sökerek Cumhuriyet Bulvarı’ndan araçların geçişine izin verdi. Böylece inşaat demiri yüklü kamyonlar Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Fethiye Caddesi’ne girerek binanın yapımı için inşaat çalışmalarına başladı. Vakıf iş Hanı inşaatında demirlerin temele döşenmesi ile birlikte binanın temeli 15 Ocak'ta atıldı. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü iş hanı binası, Fethiye Caddesi’nde yükselmeye başladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız