koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Vali Yardımcısı Çalık: “Kocaeli’de halen deprem travması var”

Vali Yardımcısı Çalık gerçekleştirdiği konuşmada “Kocaeli depremi yaşadığı için 6 Şubat depremleri sonrasında böyle bir reaksiyon gösterdi. Kocaeli’de depremden 20 yıl geçmiş insanların halen travması var.” dedi.

6 Haziran 2023 Saat: 12:25
Vali Yardımcısı Çalık: “Kocaeli’de halen deprem travması var”
Vali Yardımcısı Çalık: “Kocaeli’de halen deprem travması var”

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin 120. gününde Kocaeli Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, ticaret odaları ve akademik odaların ortaklığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde ‘120. Günde Kocaeli’den depremlere bakış’ adlı deprem paneli düzenlendi. Panelde açılış konuşmalarını Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk gerçekleştirdi. Programda ilk yarının moderatörlüğünü başarılı gazeteci Mehmet Akif Ersoy üstlendi.

500 MİLYAR DEĞERİNDE YARDIMI ULAŞTIRDIK

Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, “Valimiz Seddar Yavuz, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında 55 gün boyunca Kahramanmaraş’ta görevlendirildi. Kocaeli’den seferberlik ile ortaya konulan yardımlar hiçbir sorun yaşanmadan 1500 tır, 3 gemi, 250 vagon yaklaşık 500 milyar değerinde ki yardımlar deprem bölgesine ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, sanayi odaları ve sanayi kuruluşları ile Kocaeli halkının çok büyük yardımları oldu. Biz yardım istemedik, gelen yardımları organize ettik. 2-3 bin genç hiçbir sorun yaşamadan haftalarca çalışmalar yaptılar.

İNSANLARIN HALEN TRAVMASI VAR

Kocaeli depremi yaşadığı için 6 Şubat depremleri sonrasında böyle bir reaksiyon gösterdi. Kocaeli’de depremden 20 yıl geçmesine karşı insanların halen travması var. Allah bir daha göstermesin diyoruz ama afetler bir gerçek. Yaşanan depremden ders alarak neler yapmamız gerektiğini konuşmalıyız. Bilim adamlarının yapacağı çalışmalar çok önemli. Deprem bölgesinde TOKİ’nin yaptığı konutlar da bir sıkıntı yaşanmadı ama 3 yıl önce yapılan rezidansta yüzlerce insanımız şehit oldu. İnsanlar kendi hayatlarını kurtaracak kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.” dedi.

 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız