Güncel

Vali Yavuz: 879 bin 580 öğrenciye ulaştık!

Vali Seddar Yavuz’un başlattığı ve 3 yılda 879 bin 580 öğrenciye ulaşan ÖNEM projesi, yılsonu galasını Kongre Merkezinde gerçekleştirdi.

15 Haziran 2023 Saat: 12:12
Vali Yavuz: 879 bin 580 öğrenciye ulaştık!
Vali Yavuz: 879 bin 580 öğrenciye ulaştık!

İlimizde dezavantajlı ve risk altındaki çocukların gönüllerine dokunmak ve oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla Vali Seddar Yavuz’un 2021 yılında başlattığı Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesinin yılsonu gala töreni Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Kongre Merkezi’nin girişinde öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı ürünler sergilendi. Programa; Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, Vali Yardımcısı Ali Ada, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selim Kapancı, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

YAVUZ: CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK

Projenin kurucusu olan Vali Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada “Kocaeli’ye geldiğimiz günden bu yana büyük bir özevri ile yürüttüğümüz ÖENME projemizin 2022- 2023 yılı gala töreninde sizlerle olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Eğitim dünyadaki seviyesini özgürlüğünü ve rafını belirleyen en önemli stratejik alanlardan biridir. Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmek için çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizi aziz Türk Milletinin bir ferdi, evladı ve geleceğimizin teminatıdır. Eğitimin altyapısını geliştirmek adına çok ciddi yatırımlar yaptık” şeklinde konuştu.

‘AKADEMİK BAŞARI SAĞLADIK’

Sözlerini sürdüren Vali Yavuz, “Kocaeli’de fizik çalışmaların yanı sıra çocukların sosyal ve duygusal gelişmelerini geliştirmek adına ÖNEM projesi önem arz etmektedir. Ulaşamadığımız her çocuk bizim için bir kayıptır. Özel nedenlerin engelleriyle mücadele projesini hayata geçirdik. 2019 yılında benim uyguladığım bağımlılıkla mücadele konusunda etkin sonuçlar aldığımı bu proje ile akademik başarı ve sorun çözme becerisi kazandırdık. Sevgi ve şefkat yoksunu anne baba ayrımı sosyo-ekonomik dezavantajlı gruplar için bir faaliyet programı olan ÖNEM projesi, okullardaki tüm öğrencileri dahil ederek çocukların kendilerini özel hissetmesini sağladık. Benim ve eşimin hamisi olduğumuz 6 çocuğumuz bulunmaktadır” dedi.

‘879 BİN 580 ÇOCUĞA ULAŞTIK’

Vali Yavuz, “Sevgi şefkat eksikliğinden kaynaklanan sorunlara milli manevi ahlaki insani ve kültürel değerlerimizle ilgili farkındalıkları artırmak bayrağına ve milli değerlere bağlı yetiştirme duygusal boşlukları kapatıp önleyici çalışmalar kapsamında birçok faaliyet düzenledik. Büyük yol kat ettiğimiz önem projemizde 13 bin 863 faaliyet gerçekleştirildi. Hedef grubunda yer alan 167 bin 31 öğrenci ile toplam 879 bin 580 öğrencimiz ve projemizin temel taşı olan 15 bin 660 hami sayısına ulaşıldı. Yapılan benzer faaliyetler yoluyla çocuklarımızın birebir faaliyetler içinde yer almalarına önem verilmiş, çocukların sosyalleşmesi sağlanmış, özgüven çalışmaları çocuklara umut vermiştir. Her çocuğun özel bir yeteneği olması zorunlu değildir. Ama her çocuğun hobisi olması gerekmektedir” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Proje kapsamında çocuklarımızın diğer çocuklardan ayrıştırılmayarak yeteneklerini keşfetmeleri sağlandığını ifade eden Yavuz, “Olumlu bakış açılarını kazanmalarını sağlamanın yanı sıra bağımlılıkla mücadele çalışmalarını da devam ettireceğiz. Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. 3 yıldır büyük özveri gösteren, çocuklarımızla yakından ilgilenen, kaymakamlarımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, her zaman değer verdiğimiz kıymetli öğretmenlerimiz, rektörümüz ve hocalarımız, çok kıymetli belediye başkanlarımız ve projeye maddi manevi destek veren odalarımız ve STK’larımız, çocuklarımıza sevgi ve şefkat gösteren hamilerimize, çocuklarımızın elinden sımsıkı tutan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Vali Yavuz’un konuşmalarının ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız