Güncel

Vali Yavuz: Çocuklarımızı batı müzikleriyle büyütmeyin

İzmit Yarbay Refik Cesur İlkokulu'nda öğrencilere ve velilere seslenen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Küçük çocuklarımızı batı müzikleri ile büyümeden tanıştırmamak lazım. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi yaşa

16 Haziran 2023 Saat: 12:46
Vali Yavuz: Çocuklarımızı batı müzikleriyle büyütmeyin
Vali Yavuz: Çocuklarımızı batı müzikleriyle büyütmeyin

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı bugün itibariyle sona erdi. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon  öğrenci karnelerine kavuştu. Son ders zilinin çalmasıyla öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler üç aylık  yaz tatili arasına girdi. Kocaeli’de ise karne dağıtım töreni, İzmit’te bulunan Yarbay Refik Cesur İlkokulu’nda düzenlendi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen tören, öğrencilerin halk oyunu gösterisi ile başladı. Törene Vali Yavuz'un yanı sıra; İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Milli Eğitm Müdürü İhsan Özkan katıldı. Okul bahçesinde ailelerle sohbet eden Vali Yavuz, ardından sınıflara geçerek öğrencilere karnelerini verdi, hediyelerini takdim etti.

"EĞİTİMDE BÜYÜK ADIMLAR ATTIK"

Öğrencilere ve velilere seslenen Vali Yavuz, "Neslimizi korumalıyız. Kendi kültürümüzü öğrenmeliyiz ve yaşatmalıyız. Küçük çocuklarımızı batı müzikleri ile büyümeden tanıştırmamak lazım. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi yaşatması lazım. Belli bir yaşın üzerine geldiklerinde farklı kültürleri tanırlar fakat önce kendi değerlerimizi öğretelim çocuklarımıza. Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde eğitim konusunda yıllardır büyük adımlar attı. Bizler de bu konuda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Okullarımızı sürekli yeniliyoruz. Değiştireceğiz ve daha iyisini yapacağız. Ayrıca büyük fedakarlıklarda bulunan velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Tatilde de bol bol dinlenip hobilerimize vakit ayıralım. Hepinize iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız