Güncel

Vali Yavuz’dan deprem bağışçılarına teşekkür belgesi: “Kocaeli büyüklüğünü ortaya koydu”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremleri sonrasında deprem bölgesine yardımlarda bulunan Kocaelili bağışçılara teşekkür belgesi takdim etti

13 Temmuz 2023 Saat: 19:48
Vali Yavuz’dan deprem bağışçılarına teşekkür belgesi: “Kocaeli büyüklüğünü ortaya koydu”
Vali Yavuz’dan deprem bağışçılarına teşekkür belgesi: “Kocaeli büyüklüğünü ortaya koydu”

HALDIZ GRUP’A TEŞEKKÜR BELGESİ

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremler sonrasında Kocaeli’den deprem bölgesine adeta yardım yağmıştı. Kocaeli’de faaliyet gösteren iş insanları, siyasetçiler ve toplumun her kesimi, deprem bölgesine tırlarca yardım yollamış ve zor günlerde acıların sarılmasına destek olmuştu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programla deprem bölgesine yardımda bulunan bağışçılara teşekkür belgesi takdim etti. Düzenlenen programda Haldız Grup Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Haldız, yapılan bağışlar sebebiyle şirket adına Vali Yavuz’dan teşekkür belgesini aldı.

PROTOKOL YERİNİ ALDI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Soydabaş, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KESOB Başkanı Kadir Durmuş ve birçok bağışçı katıldı.

 

KOCAELİ BÜYÜKLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYDU

Gerçekleşen programda yardımseverlere bir konuşma gerçekleştiren Vali Yavuz, “Büyük milletlerin en büyük özelliği vefası ve zor günlerde bir araya gelmesidir. Bizler büyük bir geçmişe ve köklü bir medeniyete sahibiz. Biz her zaman mağdur ve mazlumların yanında olmayı bildik. 24 yıl önce meydana gelen en acı felaketlerden biri olan Marmara Depremi’nin acılarını beraber sardığımız gibi Kahramanmaraş depremlerinin de acılarını el ele gönül gönüle sarmaya gayret ediyoruz. Kocaeli, bilim ve sanayi şehri olmasının büyüklüğünü deprem bölgesine yaptığı yardımlarla ortaya koydu.

 

KAYITLI YARDIM MİKTARI 2 MİLYAR TL

Koordinatör Valilik görevini yaptığım sürede şehirde tüm koordinasyonu sağladık. Kocaeli’den deprem bölgesine 1500 TIR, 217 vagon ve 3 gemi ile yardım ulaştırıldı. İlimizden deprem bölgesine kayıt altına alınan yardım miktarı 2 milyar TL’yi geçmiştir. Büyükşehir Belediyesi ve diğer kayıtsız yardımları da katarsak 3 milyar TL’lik bir yardım söz konusu. Deprem bölgesinden Kocaelimize 40 bin 200 kişi gelmiş, 4 bin 138 depremzede vatandaşımız kamu tesislerinde konaklamıştır. Sosyal marketler ile 17 bin vatandaşımızın ihtiyaçları karşılanmıştır. 7’den 70’e herkes katkı sunmuş ve müthiş bir yardım yapılmıştır. Depremzedelerin kalıcı konutlara yerleştirilmesi için de var gücümüzle çalışıyoruz” sözlerini kaydetti.

 

YAKLAŞIK 250 FİRMAYA TEŞEKKÜR

Teşekkür belgesi alan bağışçılar arasında Büyükşehir Belediyesi, Haldız Grup, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Körfez Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Koruma Tarım, Ekşi-Yavuz Grup, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi, Hyundai Assan, Çolakoğlu Metalurji, Çukurova Yalıtım, Petek Boya, Doğuş Otomotiv, Hayat Kimya, MÜSİAD Gebze ve Kocaeli Şubeleri ile birlikte yaklaşık 300 firma yer aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız