Güncel

Vali Yavuz muhtarlara seslendi: “Mahalleye gittiğinizde öğrendiklerinizi anlatın”

Vali Seddar Yavuz, İzmit mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıda konuşan Vali Yavuz “Sizlerden mahalleye gittiğinizde burada öğrendiklerini anlatmanızı ve mahalle sakinlerini bilgilendirmenizi istiyoruz

13 Temmuz 2023 Saat: 18:26
Vali Yavuz muhtarlara seslendi: “Mahalleye gittiğinizde öğrendiklerinizi anlatın”
Vali Yavuz muhtarlara seslendi: “Mahalleye gittiğinizde öğrendiklerinizi anlatın”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz İzmit mahalle muhtarları ile buluştu. Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, daire müdürleri, kurum yetkilileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Daire Başkanı Numan Balaban ve muhtarlar katıldı.

İLK 6 AYDA 671 MİLYONLUK YARDIM

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Yeliz Ünsoy yaptığı sunumda, “Bizim Koceli’nin 8 ilçesinde sosyal hizmet merkezimiz var. Bugün itibariyle Karamürsel, Kandıra, Çayırova ve Dilovası’nda sosyal hizmet merkezi yok. Bu ilçelerde yer bulma çalışmalarımız devam ediyor. Evde bakım, sosyal ekonomik destek, doğum yardımı ve özel rehabilitasyon merkezi alanlarında yardımlarda bulunuyoruz. 2023 yılının ilk 6 ayında İzmit’te 140 milyon, Kocaeli genelinde 671 milyonluk bir yardımda bulunduk.” dedi.

MAHALLEYE GİDİNCE BUNLARI ANLATIN

Ünsoy’un konuşmasında araya giren Vali Seddar Yavuz, “Anaokulu projesinin desteklenmesini rica ediyorum. Aileler anaokulu ücretlerini ödeyemedikleri için çocuklarını okul öncesi kurumlara göndermediklerini duyuyoruz. Sizlerden mahalleye gittiğinizde bunları anlatmanızı ve maddi durumu olmayanları bu projelere yönlendirmenizi bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

İZMİT’TE 60 ACİL TOPLANMA ALANI VAR

AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan yaptığı sunumda şunları söyledi, “Muhtarların afet öncesi mahallenin afet durumu hakkında bilgili olması gerekir. Afet sonrasında acil toplanma alanları bizler için çok önemli. İzmit ve Darıca’da toplanma alanı konusunda sıkıntımız var. İzmit’te 60 tane acil durum toplanma alanımız bulunuyor. Bu sayının artmasını bekliyoruz. Herkes e- devlet üzerinden kendisine en yakın toplanma alanını görebilir. Arama kurtarma gönüllüleri için eğitimlerimiz devam ediyor. Bu konuda muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Kocaeli’de 43 bin 733 AFAD gönüllümüz var.” dedi.

GÖNÜLLÜ SAYIMIZI ARTIRMALIYIZ

Koçan’ın konuşması esnasında konuşan Vali Yavuz, “Numarataj konusunda bölgemiz itibariyle bir İstanbul depremi meydana geldiğinde ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Numarataj konusunda belediyeler tarafından çalışılması önem arz ediyor. AFAD tarafından da bu konunun belirli dönemlerle kontrol edilmesini sizlerden rica ediyorum. Adres ve numarataj eşleşmeyince deprem bölgesinde ciddi sıkıntılar yaşadık. Deprem sonrasında 35 bin arama kurtarma ekibi anında bölgeye gönderildi. Bizim gönüllü arama kurtarma sayımızı artırmamız gerekiyor. Burada önemli olan bilinç.”

ŞEHRİMİZDE 52 BİN YABANCI VAR

İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk yaptığı sunumda “2023 yılı itibariyle ilimizde 52 bin 823 yabancı bulunmaktadır. Geçici koruma kapsamında ilimizde en fazla yabancı Gebze ilçesinde. Gebze’nin ardından en çok göçmen Darıca ve İzmit’te bulunuyor.”

BİR TANE KAYITSIZ GÖÇMEN İSTEMİYORUM

Yapılan sunumlarından ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Vali Seddar Yavuz şunları söyledi: “Biz mülteciler ve göçmenlerden hoşnut değiliz. Bunla yüzleşmek de istemeyiz. Bir sorunla karşılaştık ve sorun devam ediyor. Olsa olsa biz bu işin mağduruyuz. Göçmenleri gönderiyoruz, göndermeye de devam edeceğiz. İlimiz açısından kayıtsız hiçbir Suriyeli şehrimizde olmayacak. . Ben bu şehirde kaydı olmayan bir tane bile göçmen istemiyorum. Hangi adreste kaç Suriyeli olduğunu tespit ederek sisteme işledik. Kaçak göçmenleri denetimlerde yakalayarak geri gönderme merkezinden gönderiyoruz.

KOCAELİ’NİN GÜCÜNÜ ARKAMDA HİSSETTİM

Afet durumuna gelirsek 55 gün deprem bölgesinde neler yaşandığına şahit oldum. 48 günde kalıcı konut teslim ettik. Kocaeli Çarşısını ise 18 günde yaptık. Bu kolay bir iş değil. Bu millet kriz gördüğünde fedakarlıktan hiç kaçınmayan muhteşem bir millet. Kocaeli deprem bölgesine o kadar büyük bir yardım gerçekleştirdi ki Kocaeli’nin bütün gücünü arkamda hissettim. Biz yardım faaliyetleri dışında eksik olan her şeyi alarak yaptık ama burada önemli olan yardımlaşma duygusunu en üst seviyede tutmaktır. Bu şehire hizmet etmekten onur duyuyorum. Tarifi olmayan bir üç yıl yaşadım. Yardım eden iş dünyasına büyük bir organizasyonla teşekkür ettik. Bu kadar insanı bir araya toplamak kolay değil.

BU ŞEHRİ KORUYACAĞIZ

38 dereceye varan hava sıcaklıkları var. Hava sıcaklıkları artıyor nem düşüyorsa risk var demektir. Hepimiz için dikkat etmemiz gereken gün ve saatler yaklaşıyor. Fevkalade bir coğrafyadayız. Kocaeli harika bir şehir ama korunmaya muhtaç. Biz kimse mangal yapacak diye ormanları feda edecek değiliz. Ormanda mangal yakmayacağız, sigaramızı atmayacağız ki çevremizi koruyacağız. Bu cennet şehri hep beraber koruyarak kollayacağız.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız