Güncel

Veli-Der'den açıklama!

Veli-Der Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle basın açıklaması yayımladı.

14 Mart 2022 Saat: 11:59
Veli-Derden açıklama!
Veli-Der'den açıklama!

Ata Baran SANCAR

Veli-Der Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz 14 Mart Tıp Bayramı ve hekimlerin yaşadığı sorunlarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Korkmaz açıklamasında sağlık emekçilerinin yaşadığı sıkıntılardan ve yaptıkları işin yaşamsal olduğundan bahsederek, “Dünya’da ve Türkiye’de, korona virüs nedeniyle, sağlık sistemlerinin sınav verdiği, milyonlarca kişinin yaşamına mal olan bir pandeminin, iki yılını geride bıraktık. Sağlık emekçilerinin özverili çalışmaları sonucu, pandeminin daha da yıkıcı olmasının önüne geçildi. Pandemi herkese sağlık çalışanlarının ne kadar yaşamsal ve önemli bir iş yaptıklarını gösterdi.

“ARTAN ŞİDDET SON BULMALI”
Uzun mesai, düşük ücret politikaları, kişi basına düşen hasta sayısının fazlalığı, ile artan şiddet olayları son bulmalı, beni “Türk Hekimlerine emanet ediniz” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü şiar edinerek, beyin gocunun engellenmesi sağlanmalıdır.
“SAĞLIK SİSTEMİ ŞEKİLLENDİRİLMELİDİR”
Sağlık Bakanlığı, sağlık sistemini bir bütün olarak ele almalı, sağlık emekçilerinin örgütleri ile görüşülerek, topluma adammış bu onurlu emekçilerinin taleplerini dikkate alıp, sağlık sistemini ona göre şekillendirmelidir.
“GÜÇLÜ BİR ÇALIŞMA HAYATI DİLİYORUZ”
Tüm sağlık emekçilerinin, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle taleplerinin karşılanmasını, sağlık alanında şiddetin hiç olmadığı, hakları ile güçlü bir çalışma hayatı diliyor, her zaman mücadelelerinin destekçisi olacağımızı belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız