Güncel

Yahya Kaptanlı istemiyor

Yahya Kaptan Mahallesi’nde Recep Ekşi’ye ait araziye imar değişikliğiyle ticari kat artışı izni verilmesi mahalle sakinlerini isyan ettirdi. 600 imza toplayan site sakinleri değişikliğin iptalini istiyor

28 Eylül 2020 Saat: 17:53
Yahya Kaptanlı istemiyor
Yahya Kaptanlı istemiyor

İzmit’in tanınmış isimlerinden Recep Ekşi’ye ait olan Yahya Kaptan Mahallesi’nde Ramada Otel ile Telekom binası arasında kalan araziye geçtiğimiz meclis toplantılarında İzmit Belediyesi’nde oy birliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde ise oy çokluğuyla imar değişikliği yapılmış ve 8 kata kadar inşaat izni verilmişti. Parsel bazında yapılan bu değişikliğe mahalle sakinleri ise büyük tepki gösterdi.

İTİRAZ EDİYORLAR
Yahya Kaptan Mahallesi 1560 ada 10 No’lu parselde yapılan imar değişikliği tadilatı askıya çıktıktan sonra Celal Kartal başkanlığında ve başkan yardımcı Aygün Aynagöz, üyeler Celal Uluç, Ziya Kaçar ile Sayman Kadir Cankurt eşliğinde toplanan mahalle 1’nci Bölge Temsilciler Kurulu bütçe görüşmeleri sonunda oy birliği ile İzmit Belediyesi’ne itiraz kararı aldı.

600’YE YAKIN İMZA TOPLANDI
Mahallede 4 kat olan imar ticaret planını değiştirip 8’e çıkartan kararın imar planı mevzuatına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine, kamu yararı gibi gereklere tamamen aykırı olduğu iddiasıyla hazırlanan dilekçeye ise 600’e yakın mahalle sakini imza attı. Toplanan imzalar ile dilekçe başkan yardımcısı Aygün Aynagöz tarafından İzmit Belediyesi’ne teslim edildi. Bu itiraz sonrasında İzmit Belediyesi’nin nasıl bir karar alacağı ise merak konusu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız