Güncel

Yasaklansın

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, koronavirüs sebebiyle tüm odalara genelge gönderdiklerini ve hijyene dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

18 Mart 2020 Saat: 16:35
Yasaklansın
Yasaklansın

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı koronavirüs salgını çerçevesinde uygulanacak olan tedbirlerle ilgili basın açıklaması düzenledi. Kocaeli Fırıncılar Odası binasına gerçekleşen basın açıklamasına Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı. Başkan Balcı basın açıklamasında temel besin gıdası ekmeğin üretiminden, satışına kadar geçen süreçte nasıl bir yol izlediklerini ve ekmeği satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

BUNLAR BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİDİR

Balcı açıklamasında, “Bizde fırıncılar olarak iş yerlerinin daha hijyenik olması için tedbir aldık. Zaten fırınlar hijyenikti daha da hijyenik hale gelecek. Vatandaşta ekmeğini aldığı yerin hijyen olmasına dikkat etmeli. Odalara tedbir için genelge gönderdik. Bakkal ve fırın dışında ekmek satışı yapılmamalı. Burada denetleme görevi belediyeye düşmeli. Bunlar belediyenin asli görevleridir. Denetleme muhakkak yapmalı” ifadelerini kullandı.

FIRIN VE MARKET DIŞINDA YASAKLANSIN

“Kaldırım, pazar yeri ve arabalarda ekmek satışının önüne geçilmeli” diyen Balcı, “Yoksa bizim yapım aşamasında gerçekleştirdiğimiz hijyenin bir anlamı kalmaz.  2012 yılında federasyonumuz ve bakanlığımız ile birlikte yaptığımız çalışma da fırın ve market dışında ekmek satışı yasaklansın şeklinde madde hazırladık. Ancak hala pazar yerlerinde, kaldırımda ve arabalarda ekmek satışı yapılıyor” açıklamasında bulundu.

HERKES UN ÇUVALI ALIRSA SIKINTI YAŞARIZ

Halkın bu süreçte ekmeksiz kalmayacağının altını çizen Balcı, ”Halk ekmek sıkıntısı çekecek miyiz? Diye çok soru soruyor. Tarım bakanlığımız buğday ve unda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Bu süreçte ekmeksiz kalmak söz konusu değil. Tedirgin olmayın.  Ekmek konusuna sıkıntı yaşanmayacak vatandaşlar çok ekmek alıp israf etmesin. Fırıncı esnafı şu an ki ekmek fiyatında satışa devam edecek. Ekmeğe zam yok. Böyle hassas zamanda zam olmayacak. Kararlığımız devam edecek. Herkes gereksiz yere evine un çuvalı alıp koyarsa sıkıntı yaşarız” şeklinde açıklamasını sürdürdü.

EKMEĞE KOTA SINIRLAMASI KONULMAYACAK

“Bu konunun altını çiziyoruz” diyen Balcı, “Buğday ve un sıkıntımız yok. Fırınlar yüzde 25 kapasitede çalışıyor. Her gün nasıl ekmek tedarik ediliyorsa ekmek tedarik edilmeye devam edecek. Herkes hijyene dikkat etmeli. Bir tek vatandaşı uyarmakla olmaz. Tarım il müdürlüğü ve belediyelerde açık alanda satılan ekmeklere müdahale etmeli. Sahaya bakarsak bu tedbirlerin alınmamış olduğu gözüküyor. İnşallah bu son bulur. Ekmeğe kota sınırlanması da koyulmayacak. Konulmasına ihtiyaç yok” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız