Güncel

Yavuz: Manav Türkleri’ni temsil edecek bir vekil yok

Yarımcalılar Derneği’nin Başkanı Atakan Yavuz, Kocaeli’de ‘Manav’ olarak nitelendirilen halkı temsil edecek bir vekil olmadığını ifade ederek sitemini dile getirdi

8 Kasım 2021 Saat: 15:19
Yavuz: Manav Türkleri’ni temsil edecek bir vekil yok
Yavuz: Manav Türkleri’ni temsil edecek bir vekil yok

Uzun zamandır tartışılan ve ‘Manav’ olarak adlandırılan yerli halkın temsili noktasında zayıf kalındığına dair sorunları gündeme taşıyan Atakan Yavuz, “Kocaeli’de manavların örf ve adetlerini bilecek, sorunlarını dile getirecek, yöreyle ilgili bilgisi olan bir temsilcimiz yok. Manav halkı işe gitsin gelsin, toprağıyla uğraşsın diye hep bakılmış ve bugüne kadar da böyle gelmiş. 400 bine yakın nüfusumuz var ama mecliste, önemli platformlarda sesimiz duyuracak, sorunlarımızı dile getirecek bir temsilcimiz, insanımız yok” dedi.

“TEMSİLCİMİZ YOK”

Atakan Yavuz açıklamasının devamında, “Örneğin, Trabzon’da, Gümüşhane’de bu sorun yok ama Kocaeli’de var. Başımız sıkışsa gidecek, durumumuzu anlatacak, bölgeyi tanıyan, kültür, örf ve adetlerimizi bilen bir temsilcimiz yok. Bu bizden kaynaklanıyor, nüfusa dayalı gücümüzü kullanamıyoruz, aslında rahatlıkla birden fazla temsilci çıkartıp gönderebiliriz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız