Güncel

Yeni Başkan belli oldu!

Kocaeli Pastacılar Odası 9’uncu Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Yaşar Yılmaz ve oda üyelerinden Fatih Aysel yarıştı. Fatih Aysel, 28 yıllık başkan Yaşar Yılmaz’ı devirerek yeni başkan oldu.

14 Şubat 2022 Saat: 18:28
Yeni Başkan belli oldu!
Yeni Başkan belli oldu!

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şekerleme, Dondurma İmalatı Ticaret Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 9’uncu Olağan Genel Kurulu, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Binası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Odanın 25 yıldır başkanlığını yürüten Yaşar Yılmaz başkanlığa bir kez daha adaylığını açıklarken oda üyelerinden Fatih Aysel de adaylığını açıkladı.

ÇOK SAYIDA BAŞKAN KATILIM SAĞLADI

Çift listeli gerçekleşen seçim sonrasında 7 kişilik yönetim kurulu ve 3 kişilik denetim kurulu seçildi. 333 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrenin divan başkanlığını KESOB Başkanı Kadir Durmuş gerçekleştirirken başkan vekilliğini Serdar Budak gerçekleştirdi. Katip üyeliklerini ise Adnan Adanur, Ahmet Budak ve Hasan Çoban yaptı. Kongreye Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği kredi kooperatifi Başkanı Faruk Demir, Türkiye Lokantacılar Federasyonu Genel Başkanı Sait Karabağlı, KOTO Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, Bakallar Odası Başkanı Bayram Kütük, Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Berberler Odası Başkanı, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt ve oda üyeleri katıldı.

“SEKTÖRÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN BİRİ”

Kongrenin ilk konuşan başkan adayı Fatih Aysel; “Odamız 30 yılın üzerinde hizmet veriyor. Mevcut başkanımız 28 yıl başkanlık yaptı. Çok emek verdi. Biz de onunla birlikte olaya çalıştık. Sektör ile ilgili azı kararlarda hızlanılmasını gerektiğini düşündük. Genç ve dinamik bir grupla daha iyi yönetebileceğimizi düşündük. Hepimizin ihtiyacı olan çalışmalar lazım. İmalatçıyız. Yük bizim üzerimizde. Devletimizin verdiği imkanlar doğrultusunda çalışacağız. Odaların gerçekten güzel etkileri ve yetkileri var. Bu nedenle yola çıktık. İnşallah hep birlikte güzel şeyler başaracağız. Mesleğe katkısı olan şeyler yapmaya çalışacağız. Bugün çok önemli bir gün. Sektörümüzün en önemi günlerinden biri. Tesadüf ki o da bu güne geldi” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİDE İLK MASKEYİ BİZ DAĞITTIK”

Aysel’in ardından konuşan mevcut başkan Yaşar Yılmaz, “28 yıl bu görevde anlımın akı ile sizlerin karşısına çıktım. Allah bana bu günleri gösterdi. Odamızın ismi eskiden muhallebiciler odasıydı. Şimdi hiçbir muhallebici kalmadı. 4 yıl önce pastacıları imalatçıları kapsayan geniş bir isim aldık. Son 2 sene de isim değişikliğinden dolayı üye akaydı oldu. 150 üye ile bu odayı bu günlere getirmek kolay değil. Hiç borcumuz yok. Pandemi döneminde uzak kaldık. Kötü bir dönemdi. Pandemi döneminde ilk maskeyi biz dağıttık. İşyerlerimizin açık kalması doğrultusunda önemli işlere imza attık.

“BİZİM GÖREVİMİZ BU MESLEĞE HİZMET ETMİŞ BİRİNE BAYRAĞI TESLİM ETMEK”

İzmit Belediyesi’nin tahsis ettiği Ayazma Kültür Merkezi’ndeki pastacılık odasındaki demirbaşlar odamıza tahsis edildi. Yeni ustalar getirerek ustalarımıza yeni pasta modelleri öğrettik. Kocaeli gazetesi tarafından her yıl yapılan Doruktakiler ödül töreninde yılın esnafı seçildim. Gönlüm isterdi ki buraya aday olan arkadaşımız bu mesleğin içinden gelen biri olsun. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Buradaki arkadaşlarımızdan biri aday olsaydı güle oynaya görevi teslim ederdim. Bizim görevimiz bu mesleğe hizmet etmiş birine bayrağı teslim etmek” şeklinde konuştu.

 

FATİH AYSEL’İN YÖNETİMİ

Fatih AYSEL

Hüsnü KALKANOĞLU

Bahattin BAL

Emrah ÇAKIR

Muhammet KALKAN

Pelin AKYÜZ

Abdülselam ÇAĞIIN

DENETİM KURULU

Ömer Selim KIVANÇ

Turgay AYHAN

Ceyhun ARSLAN

 

YAŞAR YILMAZ’IN YÖNETİMİ

Yaşar YILMAZ

Mustafa AKKAYA

İbrahim ŞAHİN

Sedat BUDAK

Remzi YALÇIN

Ünal AKSU

Bayram YEŞİLKIR

DENETİM KURULU

Fatih OYANIK

Tülay ÇOLAK

Mustafa ATİLLA

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız