Güncel

Yıldıztekin ve Hatipoğlu projelerini hemşerilerine anlattılar

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Körfez Belediye Başkan adayı ve Körfez STK Başkanı Erzurumlu olunca, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’na ziyaret ayrı bir anlam taşıdı

10 Şubat 2024 Saat: 17:10
Yıldıztekin ve Hatipoğlu projelerini hemşerilerine anlattılar
Yıldıztekin ve Hatipoğlu projelerini hemşerilerine anlattılar

Federasyonun Kirazlıyalı Mahallesi’nde yer alan merkezine ziyarete giden İYİ Parti ekibi kalabalık gurupla karşılandı. Federasyon Yönetim Kurulu ve Başkan Tekin Dursun tarafından karşılanan ekip, oldukça samimi bir sohbet ortamında ağırlandılar. Başkan Tekin Dursun, Erzurumlu Belediye Başkan adaylarını, “Evinize hoş geldiniz” diyerek karşıladı. İYİ Parti’de, Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gencay Yıldıztekin, Körfez Belediye Başkan adayı Azmi Cihat Hatipoğlu, Körfez SKM Başkanı Mete Gür Erzurumlu olunca karşılamada ki samimiyette arttı.

İYİ Parti ekibinde İl Başkan Yardımcısı Ali Ungan, İl Kadın Politikalarından Sorumlu Başkanı Yasemin Met, Körfez Belediye Meclis Üyesi aday adayları Fırat Türker, Fatih Öztürk, ilçe yöneticileri yer aldı. Konuklarını karşılayan Federasyon Başkanı Tekin Dursun, yaptığı hoş geldin konuşmasında, “Bize değer verene biz de değer veririz. Sizleri aile olarak gördüğümüz için siyaset konuşmuyoruz. Bu sürecin başkan adaylarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Federasyonu hep birlikte kurduk ve bu günlere getirdik. Önemli olan halının altına ne koyduğunuz, eğer iyi şeyler bıraktıysanız, karşılığında alacaksınız” dedi.

KİM HALININ ALTINA NE KOYDUYSA ONU ALIP GİDECEK

İlk önce kendisini tanıtmak için söz alan Körfez Belediye Başkan adayı Azmi Cihat Hatipoğlu, Tekin Dursun’un sözlerine vurgu yaparak, “Federasyon Başkanımız doğru söyledi, kim halının altına ne koyduysa onu alıp gidecek. Bir Erzurumlu olarak karşımdakinin gözlerinin içine bakabiliyorsam, gözlerimi kaçırmıyorsam, başımı önüme eğmiyorsam ne mutlu bana. Federasyonun kuruluşunda tüzüğü yazan, birlik ve beraberlik için elinden geleni yapan kardeşinizim. Kalkışmanın olduğu dönemde 25 arkadaşımla birlikte Vakfı kurduk. Daha sonra siyasetle uğraşacağım ve vakfın başında olmamın doğru olmayacağına inandığım için Ahmet Önal’a bıraktım. Erzurumlu hemşerilerimin bir muhtarımız bile yok dediği yerde, Büyükşehir Belediye başkan adayımız Erzurumlu, Körfez Belediye Başkan adayımız Erzurumlu, İl Başkanımız Erzurumlu, SKMK Başkanımız Erzurumlu, başka söze gerek yok. Her kesin hatası olabilir, hepimiz insanız. Ama, bir kişi çıkıp Hatipoğlu’nun şu yolsuzluğu var, şu namussuzluğu var diyemez. Onun içinde ben hemşerilerimin yüzüne rahat bakabiliyorum, başım dik dolaşabiliyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gencay Yıldıztekin de konuşması sırasında projelerini de anlatarak, “Güzel gelişmeler var. 32 milyar lira bütçeli belediyede büyük vebal var. Şuna inanıyorum ki, seçilmem halinde 5 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra beni bırakmak istemeyecekler. Federasyonumuzdan, vakfımız ve derneklerimizden inandıklarına destek vermelerini istiyoruz. STK’lar siyaset üstüdür. Bana hizmet için ihtiyaç olduğunu düşündüm ve aday oldum. Şu anda ikinci partiyiz ve inanıyorum ki Erzurumlular bana oy verse seçimi kazanırız. Sizden özellikle dua istiyoruz. Başkan olduktan sonra 100 kişilik ekip kurarak yerinde kentsel dönüşüm için çalışma başlatacağım. İkinci dönüşümde zihinsel dönüşüm olacak, ırkçılık ve ayrımcılığa izin vermeyeceğim. Emekliler zor durumda, bu nedenle belediye olarak her emekli vatandaşa ayni yardım yapılacak, kart verilecek. 3 ilçede ekmek fabrikası kurulacak ve bölgesel olarak seçilen bu noktalardan ekmek üretimi yapılacak. Üniversite öğrencilerine burs ve yardımın yanı sıra ücretsiz ulaşım sağlanacak. Evine gidip gelirken de yol parası verilecek.32 milyar lira bütçe var, bunun yarısı personel giderine harcanırken, kalan bölümün de halkın ihtiyaçları için harcanması sağlanacak” dedi. Samimi ortamda devam eden ziyaret, adaylara yöneltilen sorularla devam etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız