ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Yoğun katılım

İzmit Belediyesi Eğitimde Görme Engelliler Derneği işbirliğiyle Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nde "Engellilik ve İletişim" konulu söyleşi gerçekleştirildi

23 Aralık 2021 Saat: 15:34
Yoğun katılım
Yoğun katılım
İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama adaptasyonlarını sağlamak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nde Eğitimde Görme Engelliler Derneği iş birliğiyle "Engellilik ve İletişim" konulu bir söyleşi düzenlendi.  
YOĞUN KATILIM
İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci ve  Derince Zehra - Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı söyleşi programının konuşmacıları; Psikolojik Danışman Şeyma Büyükurvay, Av.Ayşe Begüm Başbozkurt ve Psikolojik Danışman Ebru Battal oldu. 
“MEMNUNİYET DUYUYORUZ”
İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “ Sivil toplum örgütleriyle çalışmayı çok önemsiyoruz ve iş birliği yapmaktan da memnuniyet duyuyoruz. Engellilik alanı da Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü olarak tam da bizim alanlarımızdan birisi tıpkı yoksulluk alanı olduğu gibi kadın alanı olduğu gibi aile - çocuk alanı olduğu gibi ve yaşlılık alanı olduğu gibi.  
“PSİKOSOSYAL DESTEK” 
İzmit Belediyesi olarak Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde hayata geçirdiğimiz çalışmalarda ilçemizde yaşayan tüm engellilere ayni ve nakdi yardımların sağlanması hususunda titizlikle hareket ediyoruz.  Covid – 19 tedbirleri kapsamında sosyal hayatla bağı zayıflayan engellilerimize yönelik psikososyal destek hattıyla yüzlerce engelliye temas etme, onların kaygılarıyla baş etme noktasında destek sağlama ve alışveriş hizmeti sunduk. 
“DOWN CAFE’DE HER GÜN BİR ETKİNLİK”
Bununla birlikte Down Cafe Covid -19 döneminde bir süre kapalıydı ama artık kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte Down Cafemiz tekrar hizmete girdi.  Down cafemizde 5 down sendromlu çocuğumuz istihdam ediliyor. 2 çocuğumuzun da annesi orada istihdam ediliyor. Down Cafe’de her gün bir etkinlik yapıyoruz. Özel gereksinimli tüm vatandaşlarımızı Down Cafe’ye bekliyoruz. Anne babalarınız çay - kahve içerken siz de tiyatrodan müziğe, el sanatlarından halk oyunlarına kadar birçok etkinliğimize katılabilirsiniz. Bununla ilgili de sosyal medya hesaplarımızı açtık ve buradan da bizleri takip edebilirsiniz. 
“HİZMETLERİMİZ SÜRECEK”
Yakın zamanda hizmete sunduğumuz Engelsiz Taksi hizmeti ile engelli vatandaşlarımızın hastane, tedavi merkezi, banka, kamu daireleri gibi yerlere olan ulaşım zorluklarını ortadan kaldırıyor onlara hem maddi hem manevi destek sağlıyoruz.  Evde Bakım Hizmetine pandemiye rağmen hiç aralıksız bir şekilde devam ettik. Evde Bakım Hizmetlerimizde ekiplerimiz evde bakım ihtiyacı olan öz bakım becerilerini gerçekleştiremeyen vatandaşlarımıza destek sağlıyor ve bu hizmetimiz devam edecek. . 
“KOCAELİ’DEKİ İLK UYGULAMA”
Bizi çok heyecanlandıran bir proje olan Yaşama Destek Evimizi 3 Aralık 2021 Dünya Engelliler Gününde hizmete açtık. Açılışını da başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in önderliğinde gerçekleştireceğiz.  Yaşama Destek Evimiz yine Kocaeli’de ilk olan bir uygulama. Engelli olan ve öz bakım becerilerini gerçekleştiremeyen özellikle çocukların ve gençlerin burada fiilen uygulama yapabilecekleri alanlar mevcut. Burada mutfak, banyo, yatak odası bulunuyor. Bu alanlarda gerçekleştirilecek eğitimler sonrasında engelli çocuklar ve gençler temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında daha ileri bir seviyede olabilecekler. Burayı çocuklarımızın öğrendikleri pratikleri tekrar yapabilecekleri ve bağımsız yaşayabilecekleri bir yere dönüştürmek istiyoruz. 
“OTİZMLİLER İÇİN DE BİR TESİS YAPILACAK”
2022 yılı içerisinde otizmli bireyler için bahçe ve iç mekandan oluşan bir yaşam evi ve ev bakımını gerçekleştiremeyen engelli vatandaşlarımızın barınma hakkının insanlık onuruna uygun bir şekilde teminini sağlamak amacıyla evde temizlik hizmeti gerçekleştirilecektir. Bu tesisi açmak için çalışmalarımıza başladık.  Engellilerimizin haklarını temin etmek ve onlara destek olarak engelli dostu bir belediyeciliğin öneminin farkındayız. Sizlerin de destekleriyle İzmit’i engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılır kılma noktasında birlikte çalışmaya devam etmeyi amaçlıyoruz.
FOTOKOD:
YASEMİN GÖZKONAN KAHVECİ: İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci "Engellilik ve İletişim" konulu söyleşi programında özel gereksinimli bireyler için gerçekleştirdikleri çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. 
ŞEYMA BÜYÜKURVAY: Psikolojik Danışman Şeyma Büyükurvay söyleşide engelli vatandaşlarla iletişim konusunda açıklamalar yaptı. 
BEGÜM BAŞBOZKURT: Av. Ayşe Begüm Başbozkurt  ‘Engellilik ve İletişim’ konulu söyleşide söz aldı. 
EBRU BATTAL: Psikolojik Danışman Ebru Battal söyleşi programında yaptığı konuşmada özel gereksinimli bireylerin yaşamlarına dair değerlendirmeler yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız