Güncel

Yurdagül’den CHP’ye: Bu kafayla hayal görmeyin

CHP’de parti içi demokrasi sürecinin işlemediğini belirten CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül, “Bu kafayla hiç boşuna hayal görmeyin, görmeyelim” dedi

27 Haziran 2023 Saat: 10:44
Yurdagül’den CHP’ye: Bu kafayla hayal görmeyin
Yurdagül’den CHP’ye: Bu kafayla hayal görmeyin

CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül, 14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’ye yönelik sürdürdüğü eleştirilere devam ediyor. Parti tarafından seçim yenilgisinin bilinçli bir şekilde unutturulmaya çalışıldığını belirten Yurdagül, bunun sonucunun yine ağır bir seçim yenilgisi olacağını ifade etti. Adayların ön seçimle belirlenmemesini de eleştiren Yurdagül, kadın ve gençlerin eşit oranda listelerde yer almamasının nedenini tartışmaya açtı.

“TÜZÜK MÜ ENGEL OLDU?”

Yurdagül’ün açıklamasının tamamı şöyle: “CHP'nin bugünkü, öncelikli sorunu tüzük değildir. Parti örgütlerini tüzük tartışmasının girdabına sokmak bilinçli bir şekilde 'bu son seçim' denilen ağır seçim yenilgisinin tartışılmaması, unutturulması, zamana yaymaya dönük bir stratejidir. Ve bunun sonucu yeni bir seçim yenilgisi olacaktır. Son seçimde adayların ön seçimle belirlenmesine mevcut tüzük mü engel oldu? Velev ki ön seçim yapılmadı kalem elinizde, kadın ve gençlerin eşit oranda listelerde yer almasına tüzük mü engel oldu? Veya demokratik bir kongre süreci yapılmasına, genel merkezin veya yereldeki güç odaklarının hiçbir şekilde müdahil olmamasına tüzük mü engel?

‘ÖNEMLİ OLAN DEMOKRATİK YAKLAŞIM’

Önemli olan demokratik bir yaklaşım, sizin gerçek niyetiniz. Gerisi lâfı güzaf. İlçe başkanını siz belirleyeceksiniz. İl başkanını siz belirleyeceksiniz. Milletvekilini siz belirleyeceksiniz. Belediye başkanını siz belirleyeceksiniz. Belediye meclis üyesini siz belirleyeceksiniz. Kurultay delegesi olarak sizin belirlediğiniz yukarıdakiler ve size oy vermeleri garanti askerler yazılacak. Sonra partililer seçimde çalışmamış. Öyle mi? Bu kafayla hiç boşuna hayal görmeyin, görmeyelim.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız