Güncel

YUSUF ARIKAN'DAN AÇIKLAMA...

İlimizde yaşayan ve Ankara’da Kocaeli’mizi temsil eden Demokrat parti MKK üyesi Yusuf ARIKAN gazetemize gündeme dair açıklamalarda bulundu.

5 Ağustos 2022 Saat: 12:02
YUSUF ARIKANDAN AÇIKLAMA...
YUSUF ARIKAN'DAN AÇIKLAMA...

İlimizde yaşayan ve Ankara’da Kocaeli’mizi temsil eden Demokrat parti MKK üyesi Yusuf ARIKAN gazetemize gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

Arıkan; " Uzun zamandır ısrarla anlattığımız, izah etmeye çalıştığımız devlet kadrolarındaki liyakatsizliğin sonuçlarını iptal edilen kamu personeli seçme sınavı ile bir kez daha gördük."

 

SINAVIN İPTALİ ÇÖZÜM DEĞİL ÖNLEMDİR.

 

KPSS sınavının soruların çalınması veya bir yayın evinin hazırlık kitabındaki sorularla aynı olması sonucunda iptal edilmesi, ülkemizin en önemli kurumlarından olan ÖSYM nin yapısının liyakatsiz kadrolarının yetersizliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Fakat sınav iptali çözüm değil önlemdir. Önlem; bir iş olay olmadan alınması gereken tedbirdir. Ancak ülkemizin getirildiği siyasi iklimin sonucunda önlem olaylar meydana geldikten sonra alınır oldu. Burada sınavı iptali herhangi bir çözüm değildir sadece geçici bir pansumandır. Yıllardır çocuklarımızın bu ve buna benzer olaylar nedeniyle emekleri çalınmıştır. Önemli olan iktidar bu olaylardan ders almış mıdır? Tabiki almamıştır. Almış olsa her yıl bu ve benzeri olayları yaşıyor ve olmazdık.

 

BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN İYİDİR.

 

Bu atasözünün iktidar için, yaşananlardan ötürü anlam ifade etmeyen bir atasözü olduğu gayet açıktır. Nedenine gelirsek fetö döneminde ülkemiz, gençlerimiz ve kurumlarımız soru çalınması, cevapların verilmesi, fetöcülerin kadrolara yerleştirilmesi gibi birçok olumsuz örnek ile karşı karşıya kalmıştır ancak bir daha anlıyoruz ki iktidar mensupları gerekli dersleri çıkartamamış. Görev bilinci yüksek, liyakatli ülkesini seven adaletli işin ehli kişileri görev alamamış ve görevlendirilmemiştir. Aksine kurumların içleri boşaltılıp ahbap çavuş ilişkileri ile kurumlar doldurulmuştur.

 

SINAV İPTALİNİN GÖRÜNMEYEN SONUÇLARI VARDIR.

 

Ülkemizin maruz bırakıldığı bitik ekonomiden dolayı iptal edilen sınava girmek için vatandaşlarımız yıl boyu sınava hazırlanmaları dışında ekonomik olarak da sınav iptalinin sonuçları ile karşı karşıyadır. Sınava iyi hazırlanıp hiç bir hileye başvurmamış, iyi puan alıp sınavı iptal edilen vatandaşlarımızın durumu ne olacak? Sınava hazırlanmak için gidilen kurslar, harcanan zaman dışında, yaz döneminde memleketlerine ya da tatile gidip sınava girmek için sınavın yapıldığı sınav merkezlerine gelip dönmek için harcadıkları zaman ve parada ayrıca dikkat çekilmelidir.

 

İŞİ EHLİNE VERİN!

 

Genç, dinamik, dürüst, siyaset gündemine olumlu adımlarıyla damga vuran ve önümüzdeki uzun yıllar da damgasını vuracak olan Genel Başkanımız Gültekin UYSAL liderliğinde biz Demokratlar olarak, işin ehilleri olarak, yönetemediğiniz ülkemizi, mavi gözlü dev adamdan bize miras kalan bu kutsal emaneti geçmişte olduğu gibi tekrar gururla daha yukarılara taşımak için devralmaya geliyoruz! Özlenen ve beklenen günler uzak değil. Türkiye’mizin, ülkemizin sağduyu hareketi, kendilerini alanlarında en iyi seviyede yetiştirmiş, ülkesine hizmet aşkıyla hayatını sürdüren, fikri, vicdanı, irfanı hür kadrolarıyla Demokratlar geliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız