Güncel

Zam oranı haftaya kaldı

Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası’nın ulaşım esnafının yüzde yüz zam talebi UKOME toplantısında komisyona havale edildi

20 Temmuz 2023 Saat: 18:43
Zam oranı haftaya kaldı
Zam oranı haftaya kaldı

Akaryakıta gelen zamlar sonrası büyük mağduriyet yaşayan otobüs ve minibüs esnafı, geçtiğimiz günlerde mevcut tarifeye yüzde yüz zam talebinde bulunmuştu. Bu zam talebi ve diğer maddeleri görüşmek üzere gerçekleştirilen UKOME toplantısında 12 madde karara bağlandı. Ulaşım esnafının yüzde yüz zam talebi, komisyona havale edildi. Önümüzdeki ay yapılacak UKOME toplantısını beklemek için çok geç olduğunu ifade eden ulaşım esnafı, zam oranının önümüzdeki hafta (24 Temmuz) yapılmasını talep edecek. Zam oranı büyük olasılıkla haftaya netleşmiş olacak.

TARAFLAR KATILDI

Ulaşım zammının görüşüleceği UKOME toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Necmi Özen, Ulaştırma Müdürlüğü, UKOME Kurul Başkanı, Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, TCDD taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası, sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Cengiz Topel Havaalanı Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Ulaşım Ruhsat ve İdare Şube Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü, Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü, UKOME Şube Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

KURT, ‘TEKER DÖNDÜREMİYORUZ’

Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’ya zam taleplerini açıklayan Kocaeli Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “ Esnaf artık tekerini döndüremiyor. Biz akaryakıt, sanayi masrafları ve trafik sigortası gibi giderlerimizi açıkladık, sürekli arttığı için de sürekli olarak dile getiriyoruz. Talebimiz yüzde 50’ydi ama akaryakıt zamları yüzünden talebimizi yükselttik. Akaryakıt yerinde durmuyor ki. Başka şehirlerde verilen ulaşım zamlarına da bakılsın, biz bir sonraki toplantıda iyi bir rakam istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘KAPALI KAPILAR ARDINDA KARAR VERMİYORUZ’

Kurt’a cevap veren Genel sekreter Balamir Gündoğdu, “Komisyona havale ettik diye sizinle görüşmeleri kesmiyoruz. Komisyon kapalı kapılar halinde bir fiyat belirlemeyecek. Komisyon çalışmaları devam ederken sizinle de görüşecek. Bunu biliyorsunuz. Komisyon üyelerimiz gerekli incelemeleri yapar ve en doğru kararı UKOME’nin gündemine getirir. Bundan emin olabilirsiniz. Diğer büyükşehirlerde yapılan uygulamalar, sisin maliyetleriniz, vatandaşımızı da gözetmemiz gerekiyor. Burada sadece Büyükşehir Belediyesinin temsilcileri yok. Diğer kamu kuruluşlarının onların da görüşlerini alacağız. Hep beraber ortak bir karar alacağız” dedi. 

108 ÖZEL OTOBÜS DAHA KURULDA

Büyükşehir Belediyesi meclis kararı ile ilimizde hizmet veren özel halk otobüslerinden 573 adedinin dönüşmesi için karar alınmıştı. Alınan başvurular doğrultusunda UKOME kararı ile 465 adet özel halk otobüsünün P plakaya dönüşümü sağlanmıştı. P plakaya dönüşüm sonrası kalan 108 adet ihtiyaç fazlası özel halk otobüsünün P plakaya dönüşümlerinin UKOME Kurulu tarafından değerlendirilmesi talebi de görüşüldü.

‘TURİZM ŞİRKETLERİ KANIMIZI EMİYOR’

Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Şenol İkizek, “Esnaf bayağı mağdur durumda. Şu anda 150 civarında boşta P plakamız var. Bunu da fırsat bilen turizm şirketleri mevcut fiyatların altına inerek esnafın kanını emiyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ise “Zaten burada bir karar almış değiliz. Komisyonda değerlendireceğiz. Sizinle de görüşmek için kanallar açık. Bizimle her an bu konuyu görüşebilirsiniz. Kimseyi mağdur etme gibi bir niyetimiz yok. İyi niyetli olduğumuzu biliyorsunuz. İnşallah hayırlı kararlar elde ederiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız