Güncel

Zeray İnşaat’tan Bir Farkındalık Daha!

Zeray İnşaat, Çalışan gazeteciler gününü bir kahvaltı organizasyonu ile yerel basını bir arada buluşturarak kutladı. Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray’da organizasyona katıldı.

7 Ocak 2022 Saat: 13:29
Zeray İnşaat’tan Bir Farkındalık Daha!
Zeray İnşaat’tan Bir Farkındalık Daha!

Ata Baran SANCAR

Kocaeli’de ve ülkemizde birçok yenilikçi projelere ev sahipliği yapan Zeray İnşaat, 16 Ocak Basın Onur günü nedeniyle Başiskele’de bir araya geldi.

“EL ETEK ÖPMEDİK”

Welborn Otel’de gerçekleşene basın buluşmasında soruları yanıtlayan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray; “Bugüne yaptıklarımı çok emek harcayarak başardık. El etek öpmeden bugünlere mümkün olduğunca nitelikli yapılmayanı üretmek istedik. Tasarıma öncelik verdik. Kronik hale gelen bir yapı var. Ekonomik olarak özellikle bazı tabular yıkılamıyor.

“GELECEĞE YATIRIM YAPTIK”

2014 yılına kadar sıfır kar ile süreci yönettik. Geleceğe yatıırm yaptık. 2019 yılından itibaren Kartepe’ye yoğunlaştık. İlçe belediyelerle görüşüp yanıt alamayınca boş bulduğumuz alanları Bünyemizde çalışan sayısı binin üzerinde ve aratarak devam ediyor. Gebze bölgesinde de projeler başlatmak istiyoruz. TÜSİAD’a üye olduk. Firma olarak 1040 personelimiz bulunuyor. Aktif şantiye Kocaeli’de 5 tane, 4 şantiye de hazırlanıyor. 2022 yılında 10 proje planlıyoruz” dedi.

“GENEL MERKEZİ TAŞIYACAĞIZ”

Genel merkezin İstanbul’a taşınıp taşınmayacağı sorusuna yanıt veren Zeray; “Kocaeli’de 5 yerde aktif şantiye sahamız var. 4 tane de hazırlamakta olduğumu şantiyemiz var. Genel merkezi İstanbul’a taşıyoruz. Orada bir plaza binasına taşınacağız. Bu ay sonu taşınma işlemi gerçekleşir” dedi.

“BİNAMIZI VAKFA TAHSİS EDECEĞİZ”

Zeray Vakfı ile ilgili soruya yanıt veren Zeki Zeray; “Anadolu kültüründen geldiğimiz için eğitime ve sağlık gibi bir çok alana yönelik katkılarımız oluyordu. Bunları daha kurumsal hale getirebilmek adına neler yapılabilir diye düşündük. İzmit’te ki merkez binamızı ona tahsis edeceğiz. O vakfın üniversitesi de hastanesi de olacak. Açılı Nisan ayında yapmayı planlıyoruz. Vakfın merkezi bu şehirde olacak 5 yıllık planlarımız var. 2025 yılı sonuna geldiğimizde 10 bin nitelikli daireyi tamamlamış olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“BANKA AÇACAĞIZ”

Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray sözlerine; “Sadece binayı istanbul’a taşıyoruz. Vergi dairesi olarak yine Kocaeli’ye bağlı kalacağız. Amiral gemimiz olarak inşaat sektöründe devam edeceğiz. Bundan sonra ilk olarak çimento fabrikası açmak gibi bir hedefimiz var. Bu benim çocukluk zamanlarda bu konuda gelişmeler olacak. Diğer yandan da Ege ya da Akdeniz kıyılarında 5 yıldızlı otel açma hedefimiz var” şeklinde son verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız