Güncel

Zeytinoğlu: Kendimi anlatmayı beceremedim

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Meclis toplantısında yaptığı ve tepki çeken sözlerine açıklık getirdi, kendisini anlatmayı beceremediğini belirterek özür diledi

17 Şubat 2023 Saat: 15:50
Zeytinoğlu: Kendimi anlatmayı beceremedim
Zeytinoğlu: Kendimi anlatmayı beceremedim

Geçtiğimiz gün yapılan Kocaeli Sanayi Odası'nın meclis toplantısında oda başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ilimize gelen depremzedelerin demografik yapıyı bozmamak için işe alınmaması gerektiğini söylemişti. Bu açıklamaya tepkiler de çığ gibi büyüdü. Gelen tepkilerin ardından Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve meclis başkanı Hasan Tahsin Tuğrul bugün oda binasında basın toplantısı düzenledi. Zeytinoğlu, açıklamasında şunları söyledi: 

ÜRETİME DEVAM ETMESİ GEREKİYOR 

"11 ili kapsayan çok büyük bir depremi yaşadık. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Meclis toplantısında bir takım görüşleri aktarmaya çalıştım ama anladığım kadarıyla kendimi ifade edememişim. 10 ili kapsayan bölgede 20 milyar TL ihracat yapıyor. Türkiye’de çalışanların yüzde 7'si de  o bölgelerde çalışıyor. Elazığ sonradan eklendiği için o verileri ekleyemedik. Bu değerli bölgenin üretime devam etmesi gerekiyor. 

10 KONTEYNER GÖNDERDİK 

Konutlardaki hasar kadar fabrikalarda yok. Bölgenin yaşadığı travmadan ötürü bölgeden gidenler oldu. Söylemek istediğimiz o bölgenin çalışma hayatına devam etmesi lazım. Oradaki vurgulamak istediğim o bölgedeki çalışanların mümkünse en kısa sürede yaşamalarına devam etmesiydi. Bölgeye ağırlıklı olarak konteyner gönderdik, 10 tane. İçlerine de kimisine ısıtma cihazları koyduk, kimisine jeneratör koyduk, kimisine gıda koyduk. 

ANLATMAYI BECEREMEDİM

10 konteyneri şahsen ben gönderdim. 6'sını gönderdim, 4'ünü de göndereceğim. Çünkü ben deprem olduğunda evim yıkıldığı için 3 ay çadırda kaldım. Bütün gücümüzü çadırların çok iş yapacağını düşünmüyorum. Oraya yaşam konteynerlerinin girmesi lazım. Zaten mültecilerle demografik yapısı bozulan bölgenin daha da kötü gitmemesi, onlara yardım yapın ama bunu bir fırsat zannedip o insanları o topraklardan koparmayalım demek istedim. Ama bunu böyle söyleyemedim, anlatamadım, beceremedim, tüm ilgilerden özür dilerim. 

ART NİYETİMİZ YOK

Maraş ve Hatay’a ısıtıcı ve konteynerler gönderdik, göndermeye de devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı sahra hastanesine iki büyük jeneratör gönderdik. Bizim hiç bir art niyetimiz yoktur. Belki duygularım ağır bastı kendimizi düzgün ifade edemedim. O bölgenin eski üretimine elimizden geleni yapma noktasında çağrı yapmaktı. Oda üyelerimizin deprem bölgesine desteği 1 milyon 800 bin TL. Bizim hesabımıza yatan da 750 bin TL. Bunların hepsini o bölgeye yardım olarak göndereceğiz. Ancak kamyon ve şoför bulmakta zorluk çekiyoruz."

İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM 

İstifa edip etmeyeceğinin sorulması üzerine başkan Zeytinoğlu," İstifa söz konusu bile değil. Gelen tepkileri de insanların benim ne söylemek istediğini anlamadıklarını düşünüyorum. Benim amacımı anlamaları çabasındayım. Bizim siyaset şapka uz yoktur. Bugün ak parti vardır yarın başkası olur. Bizim burada amacımız o bölgedeki üretimin devamı konusunda ne yapabiliriz nasıl destek olabiliriz noktasındayız. Kimsenin bizim iyi niyetimizden şüpheleri olmasın. Ben kabahati kendimde de arıyorum. Demek ki yeteri kadar vurgu yapamadım. Ben farklı anlayanlardan özür diliyorum ama benim söylemek istediğim buydu" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız