Siyaset

Alper Gülebaş: "Başiskele'ye ZAFER kazandıracağız!"

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanan Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Alper Gülebaş, “Başiskele’ye ZAFER kazandıracağız!” dedi.

19 Şubat 2024 Saat: 18:16
Alper Gülebaş: Başiskeleye ZAFER kazandıracağız!
Alper Gülebaş: "Başiskele'ye ZAFER kazandıracağız!"

Başiskele'de yerel seçim heyecanı tüm hızıyla devam ederken, adaylar projelerini ve vizyonlarını açıklamaya devam ediyor. Kocaeli Bizimşehir Gazetesi’ne konuşan Zafer Partisi'nin Belediye Başkan Adayı Alper Gülebaş, seçim ile ilgili görüş ve düşüncelerini gazetemiz editörlerinden Funda Kolutek’e anlattı.

İşte Alper Gülebaş ile yapılan röportajın detayları:

1988 İstanbul doğumluyum. Kocaeli’nde ikamet ediyorum. Uzun yıllardır Kocaeli’de turizm işiyle ilgilenmekteyim. 30 yılı aşkın süredir ailemin Başiskele’de kurmuş olduğu işletmenin başındayım. İstanbul Ticaret Üniversitesi, Dış Ticaret Bölümü mezunuyum. Hâlihazırda İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü okumaktayım. Bu bölümü tarih alanını sevdiğim için hobi olarak seçmiş bulunmaktayım. Tüm bunların yanı sıra turizmle ilgili çeşitli seminer ve kurslara da katılım sağladım. Eğitimi önemsiyor, insanın her yaşta öğrenmeye açık bir yapısı olması gerektiğine inanıyorum.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN FİKİRLERİNE İNANCIM TAM

Zafer Partisi’ne katılma sürecimde Ümit Hocamızın fikirlerine olan inancımız etkili oldu. Daha sonra kendisiyle parti politikalarını ve siyasi düşüncelerini paylaştığı ortak bir toplantı yaptık. Geçtiğimiz seçim döneminde Zafer Partisi’nden 4. Sıra milletvekili adayı oldum. Elimden geldiğince aktif olarak rol aldığım bu süreçte siyasi anlamda güzel tecrübelerim oldu. Seçimin bitmesinin ardından il başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Bu seçimlerde partimin bayrağını yere düşürmemek adına, genel başkanımız ve il başkanımızın destekleri neticesinde Başiskele belediye başkanlığına aday oldum.

7 ADAYLI BİR SEÇİM

Her ne kadar mevcut yönetimi benimseyen vatandaşlarımız olsa da bunun dışında birçok farklı fikirlere sahip kişiler de azımsanamayacak sayıdadır. Bu yerel seçim döneminde çok partili bir süreç bizleri bekliyor. AK Parti, İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Bağımsız bir aday olmak üzere bizimle birlikte 7 aday Belediye Başkanlığı için yarışacak.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ TEMSİL EDİYORUZ

Geçmişten günümüze gelecek olursak, halkımızın siyasetçilerden yakınmalarını defalarca dinlemişizdir. Temiz ve dürüst siyasetçilerin olmayışından ve seçeneklerinin bulunmamasından şikâyet eden vatandaşlarımız artık müsterih olsunlar. Biz Zafer Partisi olarak vatandaşlarımızın bu isteklerini duyarak adaylarımızı tek tek belirledik. Burada Atatürk ilkelerini benimseyen ve Türk Milliyetçiliğini temsil edebilecek olan kişiler bizleriz.

BİZİ FONLAYAN BİRİ YOK

Bilindiği üzere Zafer Partisi’nin bu seçimlerde de herhangi bir bütçesi yok. Bizleri fonlayan birisi olmadığı gibi arkamızda bir gazeteci ordusu mevzubahis değil. Bazı söylemlerimiz biraz sert gibi geliyor ancak ne yazık ki, bunları söyleyen birileri olmak zorunda. En favori konumuz olan Sığınmacılar mevzusu ekonomik ve sosyal konularda ülkemizi derinden sarstı. Biz bu konuda olabilecek en yüksek tondan sesimizi yükseltiyoruz. Dikkatler ne kadar sığınmacı sorunu üzerine yoğunlaşır, kamuoyu baskı altına alınırsa, Türkiye’yi de bu dibi görünmeyen kuyudan bir an önce çıkarma şansımız doğacaktır.

BAŞİSKELE’Yİ İYİ BİLİYORUM

Başiskele halkının sorunlarını iyi biliyorum. Yıllarca orada yaşamış bir insan olarak sorunları bildiğim için, çözüm üretmek konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağım. Vatanını ve milletini seven bir genç olarak halkımızın dertlerine derman olmak benim en büyük amacımdır. Seçilmem durumunda ilk icraatim devlet hastanesi yaptırmak olacak. 2019 yılında mevcut hükümetin seçim beyannamesinde bulunan devlet hastanesi halen yapılmadı. Bizler hastalarımızı; İzmit, Gölcük gibi ilçelere taşımak zorunda kalıyoruz. Bu da bizi hem yoruyor hem de müşkül durumlarla karşı karşıya kalmamıza neden oluyor.

TRAFİK SORUNU ORTADAN KALKACAK

Trafik sorunu ilçemizde gittikçe daha da artıyor. Mevcut hükümet yetkilileri ne yazık ki bu derdimize derman olmak konusunda oldukça yetersiz kaldı. Başiskele’mize raylı sistem getirme projemiz tüm halkımız için adeta bir ilaç olacak. Toplu taşımadaki yetersiz sefer sayılarını artırarak hem trafiği rahatlatmayı hem de uzun bekleme sürelerini en aza indirgeme gibi birçok planımız var. Deniz ulaşımını etkili bir biçimde kullanarak vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlayacağız. İskele ve marina yaparak her anlamda uzun bir yol kat etmek istiyoruz.

UYUŞTURUCU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ

En büyük problemlerden bir diğeri de gençlerimizin uyuşturucu kullanmasıdır. Biz bu tazecik gençlerimizin spora teşvik edilmesini önemsiyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onların spora ve eğitime yönelmesi için elimizden geleni yapacağız. Spor salonlarımızı herkesin ulaşabileceği şekilde artırmayı hedefliyoruz. Spor salonlarımızda çalışan kişilerimizin ise atanamayan öğretmenlerden oluşmasını sağlayacağız. Daha birçok projemiz var ve tüm bunları halkımıza sunmayı hedefliyoruz.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız