Spor

Bu gençler Kocaeli’nin yüzünü güldürüyor

Basketbol Anadolu Yıldızlar Ligi Kocaeli il karması kız ve erkek takımlarımız yarı finale çıktılar. Gençlik ve Spor Bakanlığı kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması amacıyla düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG

11 Ağustos 2023 Saat: 20:38
Bu gençler Kocaeli’nin yüzünü güldürüyor
Bu gençler Kocaeli’nin yüzünü güldürüyor

07-09 Ağustos 2023 tarihlerinde Balıkesir’in Edremit ve Burhaniye ilçe spor salonlarında yapılan kız ve erkek karma il takımlarının çeyrek final grup maçlarında Kocaeli kız takımı grup şampiyonu, erkek takımı ise grup ikincisi olarak İzmir’de yapılacak yarı finaline gitmeye hak kazandılar.
Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü basketbol takımları idarecileri Emrah Şensoy, Özden Tan antrenörler Umut Çavdar ve Çağdaş Genç nezaretinde Balıkesir’deki çeyrek final maçlarına katılan Kocaeli kız ve erkek il takımlarımız Çanakkale grup maçlarından sonra başarılarına bir yenisini daha eklediler.

​GRUP BİRİNCİSİ

Kocaeli Basket Spor Kulübü’nden; Ayşe Duru Altınsoyu, Ayşe Sena Gülay, Betül Özgül, Deniz Yücel, Duru Ayşe Uçar, Ecrin Altunay Zirve Spor Kulübü’nden; Hazal Ünal, İclal Berra Külahsız. Çayırova GHSK’den; Derin Parlak, Yaprak Parlak ve Ilgın Karataş ile Doğuş Spor Kulübü’nden; Ceren Güler’den oluşan 13-14 yaş grubu Kocaeli il karması kız takımımız Burhaniye Spor Salonu’nda yapılan ilk maçında Kütahya il karması takımını 81-19’luk net bir skorla yendi. İkinci gün ise daha önce grup müsabakalarında yendiği Bursa il karması kız takımını dostane bir havada başlayan büyük çekişme ve heyecanla geçen maç sonunda 42-39 skorla bir kez daha yenerek yarı finalleri garantilediler. Son gün yaptıkları maçta da Eskişehir il karması kız takımını zorlanmadan 58-22 yenerek gruplarında birinci sırayı alarak çeyrek final grup maçlarını bitirdiler. Kızlarımızın özellikle Bursa il karması kız takımı ile yaptıkları ikinci maçta Bursalı velilerden oluşan bazı seyircilerin takımımıza ve hakemlere yönelik centilmenlik dışı, agresif sözlü sataşmalı davranışları tepkiyle karşılandı.
İki takımımız da yarı finallere gidiyor

İZMİR'DE

Kocaeli Gelişim Spor Kulübü’nden; Kaya Çınar Yiğit, Levent Karaaslan, İsmet Rüzgar Özün, Eymen Genç, Utku Bayramoğlu, Tuna Karakoç. Kocaeli Basket Spor Kulübü’nden; Yiğit Pehlevan, Ömer Şahin, Poyraz Yeni, Ekin Yasavur ve Derince Yenikent Spor Kulübü’nden; Hüseyin Ali Karakaş ve Fatih Alp Kaya’nın oluşturduğu Kocaeli il karması erkek takımımız ise Eskişehir il karmasını 77-28, Aydın il karmasını 87-33 yenerken, son gün ev sahibi Balıkesir’e büyük çekişmeli geçen maç sonunda 66-62 yenilerek gruplarında ikinci olarak yarı finallere gitmeye hak kazandılar. Bu sonuçlarla her iki il takımımız da önümüzdeki hafta İzmir’de yapılacak ANALİG Anadolu Yıldızlar Ligi yarı finallerine gidecekler.

ÜMİT VERİYOR

Çeyrek final maçları ile ilgili olarak Kocaeli karma takımları idareci ve antrenörleri “grup maçlarından sonra çeyrek finallerin daha zorlu olacağını biliyorduk. Kız ve erkek basketbol il karma takımları sporcularımız ve bizler bunu bilerek hazırlanmaya çalıştık. İki takımımız da gruplarından çıkmayı başardılar. Bizim için güzel ve başarılı bir çeyrek final oldu. Türkiye şampiyonasına gitme hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz. Maçların zorluk dereceleri her aşamada daha da artıyor. Ama kızlarımız da erkeklerimiz de iyi oyunlarını aldıkları başarılı sonuçlarla neticelendiriyorlar. Şimdiki hedefimiz önce İzmir’de yapılacak yarı finalleri geçip Türkiye şampiyonasına katılarak derece yapmak. Kocaeli basketbolu gelecek için ümitli olsun alt yapıdan iyi sporcular yetişiyor. Bu çocuklarımız ileride adlarından çok bahsettirip başarılar elde edecekler ve ilimizin gururu olacaklar. Kocaeli ilini salon içi ve dışında en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı kutluyoruz. Organizasyona ev sahipliği yapan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Yarı finallere gitme başarısı gösteren Kocaeli İl karma takımları sporcularımıza, kulüplerine ve ailelerine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dediler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız