Güncel

"Çözüm eğitimdir"

DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen Basın açıklamasında 8 Mart Dünya Kadınlar günü gündeme alındı.

8 Mart 2021 Saat: 14:24
Çözüm eğitimdir
"Çözüm eğitimdir"

Ata Baran SANCAR
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmit İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle açıklama gerçekleştirdi. Basın açıklamasına ev sahibi DEVA İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı’nın yanı sıra DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, İlçe yöneticileri Aytaç Güçel, Şemsettin Çakır, Cihan Alpaslan, il Yöneticileri Emin Birlik, Alptekin Cevherli, Gülay Yılmaz, Büşra Oğuz katıldı.

“BİZİ DÜNYAYA GETİREN KADINLARDIR”
Programda ile olarak konuşan DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı, “Hepimizi dünyaya getiren annelerdir, kadınlardır. Onların kutsallığını düşünerek hareket etmemiz lazım. Kendi annemize, eşimize, çocuğumuza nasıl davranıyorsak diğer kadınlara da böyle davranmalıyız. Son yıllarda kadınlara şiddet arttı. Bunun çözümü ise eğitimdir. Eğitimli bir toplum sayesinde bu sorunu aşarız. İnşallah ileride kadına şiddet azalır. Bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum.
“ESNAFIN YÜZDE 90’I SIKINTIDA”
Hafta sonu esnafımızı gezdik. Esnafların yüzde 90’ı sıkıntı içerisinde. Hepsi pandemiden dolayı sıkıntı çektiklerini söyledi. Biz daha çok pandemiden dolayı diğer sıkıntılarını sorduk. Pandemi geçici bir süreç. Bizim kalıcı sıkıntılara inmemiz gerekiyor. Şeklinde konuştu.
“KADINLARI MERKEZE ALMALIYIZ”
Çakıcı’nın ardından söz alan DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, “Kadınlarımızın emekçiler gününü kutluyorum.Siyasi parti il başkanı olarak, kadınları merkeze almamız geretiğine inanıyorum. Kadını ikna ederek herkesi ikna ederseniz. Kadınlara şiddet konusunda ciddi tedbirler almamız gerekiyor. Kadına ve aile şiddet konuları bu dönemde ciddi şekilde artış gösterdi. Yöneticiler huzurlu olursa bu bütün çalışanların evlerine yanısyor.
“SİYASİ TEDBİRLER ALMALIYIZ”
Toplumun huzura kavuşması için bu iktidarın hızlı bir şekilde değişmesi gerekiyor. Kavga dili bizi bir yere taşımaz. En son Samsun’da neler yaşandığını gördük. Gücü yeten gücü yetmeyeni eziyor. Böyle bir düzen olamaz. Siyasi tedbirler almamız lazım. İstanbul Sözleşmesi’ni destekliyoruz. Bu sözleşmede işin özünden uzaklaşıp başka bir konuyu gündeme getirmeye çalışıyorlar” dedi
12 İLÇEDE 3 GÜNLÜK ZİYARET
DEVA Partisi’nin kuruluş birinci yıl dönümü hakkında da değerledirmelerde bulunan Koç, “9 Mart itibari ile partimizin birinci kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Kocaeli İl Teşkilatları olarak 12 ilçede 3 günlük ziyaret programlarımız olacak. Genel başkanımızın selamlarını ileteceğiz. Vatandaşlarımıza partimizin broşürlerini takdim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız