koto 30
ali yıldırım sezer
koto bayram 1
ORHAN BOZKURT 2
sağ4

Siyaset

DEMOKRAT PARTİ KÖRFEZ’DE YENİ BİNA, YENİ YÖNETİM

Millet İttfifakı’nda yer alan partilerden biri olan DP’de bugün Körfez İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Veli Yıldız’ın tek aday olarak girdiği seçime ilgi büyüktü

22 Ocak 2023 Saat: 18:11
DEMOKRAT PARTİ KÖRFEZ’DE YENİ BİNA, YENİ YÖNETİM
DEMOKRAT PARTİ KÖRFEZ’DE YENİ BİNA, YENİ YÖNETİM

Demokrat Parti Kocaeli; Körfez İlçe Başkanlığı 9. Olağan Kongresi bugün saat 14:00’da Körfez ilçe başkanlığının yeni binasında gerçekleştirildi. Kongreye MKYK üyesi Aydın Kurt; Kocaeli Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül; İl Kadın Kolları Başkanı Ayten Gürbüz; DP Kandıra İlçe Başkanı Olcay Çelik; DP eski Körfez İlçe Başkanı Cemil Çoruh; Kocaeli Demokrat Parti eski il başkan yardımcısı Atilla Hatipoğlu; Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Mehmet Ali Tahtalı; İyi Parti Eski Körfez teşkilat başkanı ve Kocaeli Yükseköğrenim Gençliğe Yardım Derneği Başkanı Tugay Polat; Eski CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Bozkurt Uslu; Gebze İlçe Başkanı Murat Öngelen; Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı eski Başkanı Mehmet Irak; CHP Milletvekili aday adayı Hasan Ali Hamarat; parti divan kurulu üyeleri; delegeler ve partililer katılım gösterdi.

MENDERES’İN EMANETİ

Yoğun bir ilgi ve yüksek katılımla gerçekleşen kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının ardından

Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın mesajı okundu. Üçüncü dönem için yeniden ve tek aday olarak seçime giren Veli Yıldız ise konuşmasında son dönemlerde iktidar partisiyle tartışmalara konu olan Demokrat Parti seçim sloganı, ‘Yeter Söz Milletin’ e atıfta bulunarak yeni döneminin ilk konuşmasını da gerçekleştirdi. Yıldız, “7 Ocak 1946 Yılında kurulan, kuruluşundan sonra 14 Mayıs 1950 yılında “YETER Söz MİLLETİNDİR” diyerek tek başına iktidara gelen ve 10 yıl boyunca iktidarda kalarak Demokrat Parti bu aziz Milletin sesi olmuştur. Ezanların şehidi Merhum Adnan Menderes'in emaneti olan Demokrat Partide bulunmaktan, bu kutlu yürüyüşün ve davanın bir neferi olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

“77 Yıllık köklü bir tarihe sahip olan Partimiz, başta Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal olmak üzere ve kıymetli yol arkadaşlarıyla beraber bu kutlu yolda hizmet aşkıyla Demokrat Partiyi yeniden “YETER SÖZ MİLLETİNDİR” diyerek iktidara taşıyacaktır” şeklinde konuşmasına devam eden Yıldız, “ Demokrat Partimizdeki ilk günkü heyecanı hissederek ve bugünde yaşayarak. Genel seçimler öncesi Körfez İlçe Teşkilatımızın olağanüstü kongresini gerçekleştiriyoruz. Demokrat Parti Genel Merkezimizin 406.05.2022 tarihinde yapılan olağan kongrede tüzük değişikliği yapılmış/yapılan bu değişlikle birlikte, bizde de 9 asil ve 9 yedek olan yönetimimizi 15 asil ve 15 yedek olmak üzere yeniden yapılandırmaya gidilmiştir” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZİN YANINDA OLDUK

Bir yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren DP Körfez İlçe Başkanı Veli Yıldız, “İlçemizin 36 mahallesini ve esnaflarımızı ziyaret etmiş, Körfez Halkımızın düğün cemiyetlerinde ve taziyelerinde yanında olmuş ve eksik gördüğümüz çalışmaları da ifade ederek milletimizin yanında olduk. Demokrat Partimizin kalesi olan Körfez İlçemizde teşkilatımızda bugüne kadar görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş büyüklerimizi rahmetle yâd ederek, hizmet edenlere de teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli uzun ömürler diliyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımızla birlikte, ilçemizin milli ve manevi değerlerini, insani ve sosyal yaşam alanlarını, daha da yaşanabilir bir yer haline getirmek için milletimize söz veriyor, yeni yönetimin başta ilçemize, ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. 15 asil 15 yedek divan kurulu üyesi seçimleri için oy kullanımı işlemleri gerçekleştirilirken, Veli Yıldız 3. Döneminde de tek aday olarak ilçe başkanlığına devam etti.

YÖNETİM KURULU ASİL

 

1-VELİ YILDIZ (Başkan)

2-CEVDET GÜRLER

3-İBRAHİM İNAN

4-MEHMET BEKÇİ

5-ARZU ŞAHİN

6-ÖZCAN AK

7-NİHAT KAÇAR

8-BERNA İĞMEN

9-FATİH BAHAR

10-CEYHUN YÜKSEL

11-GÜZİDE KOŞAR METİN

12-AYHAN DOĞANÇAY

13-SEDAT KESKİN

14-KAZIM KURTOĞLU

15-NACİ BEKÂR

 

YÖNETİM KURULU YEDEK

 

16-SİMGE TURGUT

17-AHMET ENGİN AVCI

18-MUSTAFA BAYBURTLU

19-NİHAT DENİZ

20-FİKRİ TAŞDELEN

21-UFUK NEŞE

22-TARKAN KURT

23-İBRAHİM UYAR

24-MELİH YAZICIOĞLU

25-ERDAL KARABULUT

26-LATİF AKAR

27-YUSUF TÜRKKÖLESİ

28-MURAT KOŞAR

29-MEHMET AYDIN

30-ÖMER TURGUT

DELEGELER:

Fuat Çakır, Cemil Çoruh, Mehmet Ekrep Korucuoğlu, Hüsamettin Özkan,  Veli Yıldız, Abdullah Bozkurt, Ayhan Doğançay, Aşır Çoşgun Argan, Ahmet Muammer Sarıl, Ahmet Koçbaş, Arzu Şahin, Aydın Üçgen, Aydın Ünsal, Ahmet Uluce, Abdulbaki Nihan, Ahmet Öztürk, Ahmet Engin Avcı, Berna İğmen, Birgül Koşar, Bozkurt Kurt, Burhan Çelik, Baki Akbaş, Battal Uzman, Berrin Akar, Burhan Eşol, Cevdet Gürler, Cemil Cesur, Cevdet Çetinkaya, Fikri Taşdelen, Cengiz Altın, Cemil Öztürk, Ceyhun Yüksel, Erdal Kaya, Erkin Özel, Ekrem Ese, Engin Halil, Emine Gürler, Erdal Karabulut, Ekrem Çoşgun, Erol Kahvecioğlu, Erdem Gönenç, Fevzi Güçlü, Fatma Şeker, Filiz Turgut, Fatih Bahar, Gökhan Yılmaz, Güzide Koçsar Metin, Ersin Aykaç, Halil İbrahim Cesur, Hatice İnan, Hacer Argan, Hasan Yıldız, Hülya Uluzman, Hüseyin Şehin, İbrahim Uyar, İbrahim İnan, İbrahim Alkan, İbrahim Baygın, İrfan Eşol, Kasım Çesur, Kazım Kurtoğlu, Kıymet Kurtoğlu, Latif Akar, Mehmet Bekçi, Mehmet Emin Akar, Mehmet Kibar, Mustafa Memiş, Muhterem Sert, Murat Taşdelen, Mustafa Yıldız, Mehmet Aydın, Mehmet Korkmaz, Mevlüt Biricik, Murat Koşar, Menşur Turgut, Mehmet Demirhan, Melih Yazıcıoğlu, Mehmet Küçükarıcı, Mevlüt Ekinci, Mustafa Bayburtlu, Mustafa Genç, Mustafa Korur, Murat Sevinç, Mehmet Ali Ünsal, Naci Bekâr, Nazan Şasi Nihat Kaçar, Nihat Deniz, Nevzat Akar, Nihat Duman, Nihat Eşol, Özlem Yaman, Ömer: Turgut, Zeynep Koşar, Özcan Sarıl, Özcan Ak, Rasim Yıldız, Rukiye Yıldız, Rukiye Kırat, Rıdavn Metin, Serbay Ün, Serap Yıldız, Simge Turgut, Safinaz Biricik, Sedat Keskin, Selami Karabulut, Salim Öztkür, Sağre Varol, Selda Çiftci, Sefanur Tolunay, Şöhret Bekçi, Şükran Yıldız, Şanlı Özkal, Şefik Çolak, Türkan İnan, Tarkan Kurt, Uğur Akar, Ufuk Neşe, Yasin Arık, Yüksel Çakal, Yusuf Türkkölesi, ZAafer Pöke

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız