Siyaset

Geri Dönüşü Muhteşem Oldu: Anıl Acurman Seçim Beyannamesini Açıkladı!

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik seçim beyannamesini açıkladı.

7 Mart 2024 Saat: 11:10
Geri Dönüşü Muhteşem Oldu: Anıl Acurman Seçim Beyannamesini Açıkladı!
Geri Dönüşü Muhteşem Oldu: Anıl Acurman Seçim Beyannamesini Açıkladı!

Kocaei'nin Başiskele ilçesinde CHP Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, seçim beyannamesini açıkladığı bir toplantı düzenledi. Wellborn Hotel'de gerçekleşen etkinlikte Acurman, halka yönelik vaatlerini ve projelerini kamuoyuyla paylaştı.

CHP TAM KADRO

Toplantıya CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko, Harun Yıldızlı, Nail Çiler, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, TBMM eski Başkan Vekili Haydar Akar, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı ve birçok ilçe yöneticisi katıldı. Mühip Kanko, yaptığı konuşmada, CHP'nin Başiskele'yi mutlaka yönetmesi gerektiğini vurgulayarak, destek çağrısında bulundu.

CIRCIR BÖCEĞİ BENZETMESİNE YANIT GELDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Anıl Acurman’ın sunumundan önce sahneye çıkarak eleştirilere yanıt verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, Gölcük’te yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Yıldızlı; “Birileri bize cırcır böceği benzetmesi yapmış. Ben size bu akşam bir cır cır böceği hikâyesi anlatacağım. Muhalefet için bu benzetmeyi yapıyorlar, neden? Biz mecliste emeklilerin hakkını savunuyoruz, cırcır böceği oluyoruz, Başiskele, Gölcük Karamürsel her sabah işe giderken eziyet çekiyor diyoruz, ulaşım felç diyoruz, 20 yıldır yönetiyorsunuz, 1 metre metro açmadınız, beğenmediğiniz Ekrem İmamoğlu’nu örnek alın. Bunları anlatınca cırcır böceği oluyoruz. Varsın biz cırcır böceği olalım ama ilimizin ve ülkemizin sorunlarını söylemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerini kazanması durumunda yapmayı planladığı projeleri kamuoyuna açıklayan Anıl Acurman, çok sayıda projeyi ardı ardına açıkladı. İddialı seçim vaatlerinden ön plana çıkan konu başlıkları ise şu şekilde;

EĞİTİMDE VE GENÇLİKTE YENİ VİZYON

Özel okulların çokluğu ve devlet okullarının yetersizliğine dikkat çeken Acurman, "Başöğretmen Etüt ve Dil Kurslarını açacağız. Belediyemizin öğrenci yurdu yok. 'Başka Yurt' dediğimiz öğrenci yurtlarımızı hayata geçireceğiz. Gençlerimiz Genc-i Ala'dan memnun değil. Atatürk Kent Gençlik Merkezi ve Dijital Sanatlar Eğitim Merkezi açacağız." şeklinde konuştu.

TURİZM VE TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Yaz aylarında sahilde düğünlerden kaynaklı gürültü kirliliği sorununa çözüm üreteceklerini kaydeden Acurman, "Yeşil Bahçecik Oteli'ni yeniden turizme kazandıracağız. Servetiye Cephesi'ni canlandırarak kalıcı bir turizm tesisi yapacağız. Festivaller düzenleyeceğiz." dedi.

ÇEVRE VE HAVA KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Hava kirliliği sorununu çözmek için sanayi ile ilgili düzenlemeler yapacaklarını belirten Acurman, "Ayda bir imza toplanan bu sorunu çözeceğiz. Kenti yeşil ve bu pis kokulardan arındırmak zorundayız." diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI SORUNSALI

Sokak hayvanları için 5 ekip çalıştıracaklarını ve geniş bir barınak alanı yapacaklarını anlatan Acurman, "Köpek sorununu çözmek için kalıcı adımlar atacağız." İfadelerini kullandı.

KENT MERKEZİ VE PAZAR ALANI

Başiskele'nin bir kent merkezine sahip olmadığını vurgulayan Acurman, "Atıl duran otoparkımızı Seymen Meydanı olarak düzenleyeceğiz. Bağçecik'te modern bir Pazar alanı tesis edeceğiz." dedi.

ATATÜRK KENT ÇİFTLİĞİ

Acurman, gençlere tarımın önemini öğretmek ve burs imkanı sunmak için "Atatürk Kent Çiftliği" kurmayı planlıyor. Bu proje kapsamında, öğrenciler imece usulü tarım yapacak ve elde edilen gelirle burs verilecek.

HALK OFİSLERİ

Ekonomik dar boğazdan geçen vatandaşlara destek olmak için atıl iş merkezlerinin "Halk Ofisleri"ne dönüştürüleceğini vadeden Acurman, bu ofislerde ücretsiz kurslar ve danışmanlık hizmetleri sunulacağını söyledi.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız