Güncel

Hem birlik hem dostluk çağrısı

Kocaeli Berberler Odası, genel kurullarını Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında gerçekleştirdi. Başkan adayı İsmail Fidan, “Fırıncılar odası gibi birlik olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

6 Mart 2022 Saat: 15:26
Hem birlik hem dostluk çağrısı
Hem birlik hem dostluk çağrısı

Ata Baran SANCAR

Kocaeli Berberler Odası Genel Kurulu KESOB’un yeni binasında bulunan toplantı salonunda yoğun katılımlı şekilde gerçekleştirildi. 442 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrenin saat 12.00'da başlayarak sandık açılım saati olan 17:00’a kadar süreceği öğrenildi. Çift liste ile yarışılan kongrede Mevcut başkan Mustafa Bozkurt’un beyaz liste, başkan adayı İsmail Fidan’ın ise yeşil liste ile katıldığı öğrenildi. Olağan genel kurulda divan başkanı Türkiye Berberler, Kuaförler Ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, divan başkanvekilliğini Hikmet Koçoğlu, katip üyeleri ise Süleyman Tetik, Kerim Tüfeksever ve Kadir Yanık oldu.

“BİRLİK OLMAK İSTİYORUZ!”

Kongrede ilk olarak sözü olan başkan adayı İsmail Fidan değişim ve dönüşüme dikkat çekerek, “Yola çıkarken tek bir amacımız var. Bu amaç odamıza hizmet etmek. Bu meslek bana dedemden kaldı, işimizi ve sorunlarımızı biliyorum. Allah'ın izni ve sizlerin oylarıyla seçimi kazandığımızda sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız. 420 üyesi olan bir üyeyiz ama odamıza kayıtlı olmayan üyeler var. Ben burada “Bu yönetim şunu yapmadı, bunu yapmadı” demek istemiyorum ama yaptığımız girişimler sonucunda esnafın camında asılı olan farklı fiyat tarifelerini kaldırdı. Fırıncılarda da bu durum vardı Ali başkan geldi ve birliği sağladı. Biz de bunu istiyoruz, birlik olalım. Seçilmemiz halinde Ramazan programları düzenleyeceğiz. Değişim şart” ifadelerini kullandı.

“EN FAZLA ZARARI BİZ GÖRDÜK”

Fidan’ın ardından söz alan mevut başkan Mustafa Bozkurt yapılan ve yapılacak işlere değinerek, “Sayın üyelerimiz; Bu dönem de yetkilerimiz dahilinde sizlerin hak ve menfaatlerinizi korumak mağduriyetlerinizi gidermek adına ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli istişare içinde olduk. Esnaf kredi kefalet kooperatiflerimizin verdiği kredilere erişini konusunda Kooperatif Başkanımızın desteğiyle esnaflarımızın krediye ulaşmasını sağladık.  Hepinizin malumu dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan kovid-19 virüsü nedeniyle gerçekten zor günler yaşadık. Bu süreçte en çok etkilenen en çok zarar gören esnaf kesiminin berberler ve kuaförler olduğu Bir gerçektir.

“HİJYEN PAKETLERİ SAĞLADIK”

İlk iş yerleri kapanan esnaf kesimi de bizler olduk. Yönetim kurulu olarak esnaflarımızın kayıplarını telafi etmek ve mağduriyetlerini en aza indirmek adına başta Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi olmak üzere ilgili Bakanlıklarla, Konfederasyonumuzla, Federasyonumuzla, Valiliğimiz ile Kaymakamlıklarımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Odalar Birliğimiz ve ilçe Belediye Başkanlıklarımız, Sağlık il Müdürlüklerimiz ile esnaflarımız dan gelen sor talep ve beklentilerin iletilmesi ve karşılanması adına gerekli yazışmaları gerçekleştirdik. Ve bu yazışmaları gerek mesajla gerekse sosyal medya hesaplarımız da paylaşarak esnaflarımıza duyurduk. iş yerlerimiz kapandığında mağduriyetimizi gidermek adına ilk etapta Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanımız Doçent Doktor Tahir Büyükakın' dan gıda kolisi ve hijyen paketi talebinde bulunduk. Ve kısa bir süre sonra bu talebimiz karşılanarak büyükşehir belediyemizin ekipleri tarafından esnaflarımıza ulaştırıldı. Bazı adres bilgilerinde ki aksaklık nedeniyle belediye ekiplerimizin ulaşamadıkları adresi, yönetim ve denetim olarak bizler kolileri dağıttık.

5000 TL NAKİT DESTEĞİ

İşyerlerimiz kapalı kaldığı süre uzayınca Büyükşehir Belediye Başkanımızdan nakit desteği talebinde bulunduk. Kısa bir süre sonra belli kriterler çerçevesinde hane başına başka geliri olmayan esnaflarımıza ayda 1000 lira olmak üzere 5 ay 5000 lira 41 kart a Yüklenmek suretiyle karşılanacağı tarafımıza Bu zor dönemde esnaflarımıza böyle bir destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a ve ekibine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Süreç devam ederken yine bizim ve birçok oda başkanımızın yazılı müracaatları neticesinde devletimizden de esnaflarımıza düşük faizli kredi ve başka geliri olmayan esnaflarımıza Ayda 1000 lin 3 ay verilmek üzere gelir kaybı desteği ve 3000 TL Hibe Desteği ve Kira Desteği verilmiştir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

“İZMİT BELEDİYESİ NAKİT VE KOLİ DESTEĞİ SAĞLADI”

Valiliğimizin talimatı doğrultusunda Kaymakamlıklarımız mağdur olan esnaflarımıza gıda kolisi ve nakit desteğinde bulunmuştur. Sayın Valimize ve Kaymakamlarımıza teşekkür ederiz. "İzmit Belediyesi de İzmit ilçe sınırlannda işyeri olan ve ikameti İzmit sınırlarında olan esnaflarımıza 400 TL nakit desteğinde çalışanlara gıda kolisi desteğinde bulunmuştur. İzmit belediye başkanımız Avukat Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibine esnaflarımız adına teşekkür ediyoruz. ilçe Belediye Başkanlarımz da iş yerlerimizin dezenfekte edilmesi ve diğer taleplerimizin karşılanmaz konusunda her zaman bizlere destek oldular ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz esnaflarımıza toplu test yapılması ve aşı yapılması konusunda yaptığım müracaata olumlu yanıt vermiş ve hafta sonu mesai yaparak esnaflarımızı topluca test ve aşı yapılmak sağlanmıştır. ilçe Sağlık Müdürlermize ve Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

“ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bizler yönetim olarak daha önce planladığımız fakat pandemi nedeniyle ertelediğimiz sektörümüze kalite ve katkı sağlamak adına 5 Kasım 2021 tarihinde cilt bakımı,renklendirme,saç kesimi teknikleri konusunda Eğitim Seminerleri düzenledik. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte Üyelerimize Pandemide Hijyen eğitimi düzenledik. Bu etkinliklere fedakarlık ederek yoğun katılım sağlayan esnaflarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Mustafa Bozkurt

Yönetim Kurulu Asil

Mustafa Bozkurt
Hasan Yüce
Bülent Çoban
Oğuzhan Arda
Mustafa Öz
Erkan Kutlu
Mahmut Tokgöz

Yönetim Kurulu Yedek

Mücahit Sarıkaya
Taner Turan
Yüksel Balcı
Ramazan Bozkurt
Suat Aktaş
Saim Kurhan
Emrah Karacı

Denetim Kurulu Asil

Metin Memiş
Ekrem Kalkan
Engin Uysal

Denetim Kurulu Yedek

Göktuğ Hasan Ölçü
Vedat Onat
Fuat Avcı

İsmail Fidan

Yönetim Kurulu Asil

İsmail Fidan
Şahin Uzer
Halit Usanmaz
Kenan Kuzgun
Enes Doğan
Gökhan Demirbaş
Ayhan İlhan

Yönetim Kurulu Yedek

Hasan Fehmi Serdal
Serdar Ateş
Adem Balcı
Beytullah Burgucu
Samet Öksüz
Adem Ak
Kenan Sarıkan

Denetim Kurulu Asil

Önder Gürel
Emre Yıldız
Yunus Emre Gençtürk

Denetim Kurulu Yedek

Önder Sezer
Sinan Ceylan
Necdet Bayraktar

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız