Siyaset

İyi Parti'de yeni döneme girildi

İyi Parti Kocaeli 3. Olağan Kongre'si parti delegelerinin katılımıyla Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Murat Atar'ın adaylıktan çekilmesi ve Ayhan Çubuklu'nun da yeterli imza toplayamaması nedeniyle Acur yeni başkan seçildi

15 Ocak 2023 Saat: 18:39
İyi Partide yeni döneme girildi
İyi Parti'de yeni döneme girildi

İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, geçtiğimiz aralık ayında milletvekili aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yıldız’ın istifasının ardından Nusret Acur, Yıldız’ın da desteğini alarak il başkanlığına adaylığını açıkladı. İl başkanlığı için adaylıkların açıklanmasının ardından İyi Parti’nin il kongresi bugün gerçekleştirildi.

 

MURAT ATAR ÇEKİLDİ

660 il delegesinin oy kullanma hakkı bulunan kongrede Acur dışında Murat Atar ve Ayhan Çubuklu da il kongresinde başkan adayı olacaklarını duyurmuştu ancak Murat Atar, kongreye 1 gün kala adaylıktan çekildiğini duyurdu. 50 yönetim kurulu üyesi, 9 il disiplin kurulu üyesi ve 30 üst kurul delegesinin belirleneceği il kongresi bugün saat 11:30’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde başladı.

 

YOĞUN KATILIM

Bugün gerçekleştirilecek kongre öncesinde oldukça yoğun katılım yaşanmasının yanı sıra Kongre Merkezi girişinde partilerin davul ve zurna ile karşılanması da dikkat çekti. Gerçekleştirilen kongreye, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Saadet Partisi İl Başlanı Zafer Mutlu, İyi Parti GİK üyesi Cumali Durmuş, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Genç Parti İl Başkanı İbrahim Altınoğu, BTP İl Başkanı Muharrem Can, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, YRP İl Başkanı Mehmet Aras, Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır, KOTO Başkanı Necmi Bulut, DTO Başkanı Vedat Doğusel, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Fuat Ayar ve çok sayıda partili katılım sağladı.

 

HAYALLERİMİ ZORLADI

Divan Başkanlığını Cihan Paçacı’nın yaptığı kongrede ilk konuşmayı mevcut il başkanı Şanbaz Yıldız yaptı. Yıldız, konuşmasında şunları söyledi: "Bugün burada sayın Genel Başkanımız Meral Akşener de olacaktı. Maalesef Perşembe günü geçirdiği ufak bir rahatsızlıktan dolayı bir gece hastanede yattı. Hekimler de istirahat verdiler. O da bugün katılamadı ama bütün gönlü bizimle. Ama o şunu biliyor, hepimiz onun neferleriyiz. İşte bu sebeple salonda o varmış gibi konuşma yapacağım. 4,5 yıl önce bugünlerin hayalini kurmamı isteseler elbette ki Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'e olan güvenle, Türkiye’nin umudu olacağımı tahmin ederdim. Fakat bu tarifsiz tablo, gözlerinizdeki bu inanç inanın benim bile hayallerimi zorladı.

 

TÜRKKAN'A ÖVGÜ

Benim canım kardeşim Nusret Acur, inanıyorum ki bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacak. Ben hep taraflıydım. Taraf olmayan bertaraf olur. Benim tarafım bu milletin tarafı. Bizim gözbebeğimiz, yol arkadaşımız, meclisimizin sesi Lütfü Türkkan da aramızda. 4,5 yıl boyunca hep yanımızda oldu. Ağabey kardeş gibi, zorluk çıkaran değil, aksine sorunları çözen oldu. Teşekkürler sayın vekilim.

 

EMEĞİ GEÇENLER İTİLMEYECEK

İnanılmaz bir il başkanlığı süreci yaşadık. Biz bir yerleri bırakıp gelirken tek bir hedefimiz vardı: önceliğimiz Meral Akşener'e güvenip onunla birlikte bu yolda yürümek. Bazen yönetimlere giremeyenler üzülüyor, küsüyor. Kıymetli dostlar, bu yapı iktidar olmak zorunda. Bu partinin arşivi ve hafızası çok sağlam. Bugüne kadar emeği geçenler hiç bir şekilde itilmeyecek, kakılmayacak ama yönetim değişikliği de olacak. O yüzden buralarda bir alınganlık olmamasını itirham ediyorum. Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun. Allaha ısmarladık”

 

SERDAR KAMAN'I DA DAVET ETMİŞ

Öte yandan, geçtiğimiz günü il başkan adayı Nusret Acur'a başarı dileyerek adaylıktan çekildiğini duyuran Murat Atar kongreye katılırken İyi Parti eski İl Başkanı ve Millet İttifakının geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Serdar Kaman ise kongreye katılamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Serdar Kaman, şu açıklamalarda bulundu:"Kongreye katılamadım çünkü Kuveyt'teyim. Şanbaz Bey bizzat aradı, davet etti kongreye ancak yurtdışında olmama sebebiyle kendisine katılmayacağımı, başkan adaylarına başarılar dilediğimi ilettim"

ÇUBUKLU ADAY OLAMADI

Kongrede Nusret Acur ve Ayhan Çubuklu’nun başkan adayı olarak yarışması beklenirken, Çubuklu, delege sayısının 3’te 1 oranına denk gelen 33 imza toplayamaması sebebiyle il başkan adayı olamadı. Bu gelişme sonrasında Nusret Acur seçime tek aday olarak girdi.

 

BENİ SOKAKLARDA BULACAKSINIZ

Murat Atar’ın adaylıktan çekilmesi sonrasında il başkanlığı konuşmasını yapan Nusret Acur kendisini dinleyen partililere seslendi. “Bu kardeşiniz Kocaeli'yi iyi bilir. Beni şatafatlı protokol törenlerinde çok fazla aramayın, bulamazsınız. Beni arayacaksınız kahvede köylüyle çay içerken bulacaksınız. Beni ya bir asker uğurlamasında ya da demir çelik işçisiyle aynı yemeği yerken bulacaksınız. Yani beni sahada, sokaklarda, meydanlarda arayacaksınız, meydanlarda bulacaksınız. Bir insanın hayatındaki en önemli serveti itibarıdır. Allah itibarımızı yere düşürmesin."

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız