Güncel

KARBAFED'de Yeni Dönem: Güçlü Ekip, Birleştirici Hedefler ve Heyecan Verici Projeler!

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyonu (KARBAFED), 3. Olağan Genel Kurulu’nu tamamlayarak yeni başkanını seçti. Başkanlık koltuğuna oturan Gökhan Atılgan, projelerini tek tek sıraladı

1 Haziran 2024 Saat: 14:18
KARBAFEDde Yeni Dönem: Güçlü Ekip, Birleştirici Hedefler ve Heyecan Verici Projeler!
KARBAFED'de Yeni Dönem: Güçlü Ekip, Birleştirici Hedefler ve Heyecan Verici Projeler!

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyonu (KARBAFED) 3. Olağan Genel Kurulu'nda önemli değişimlere imza attı. Gölcüklü Avukat Gökhan Atılgan'ın başkanlığa seçilmesiyle yeni bir sayfa açılan KARBAFED, güçlü bir yönetim kurulu ve heyecan verici projelerle Kocaeli'deki Artvinlileri bir araya getirmeyi ve bölgeye katkıda bulunmayı hedefliyor.

ACİL EYLEM PLANI: HORON FESTİVALİ

Atılgan, finans kaynakları olarak Avrupa Birliği’nin hemşeri derneklerine ayırdığı kaynaklara ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvuracaklarını açıkladı. "Geleneksel yayla şenliklerini coşkulu bir şekilde kutlamayı düşünüyoruz. Bunun için bir acil eylem planımız var. Eylül ayında Uluslararası Horon Festivali düzenleyeceğiz. Bu festival çok ciddi bir ses getirecek. Kocaeli’mize çok ciddi bir katkı sağlayacak. 16-17 ülkeden temsilci olarak horon ekibi dahil olacak. Bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden destek istediğimizi duyuruyoruz" dedi. Atılgan’ın bu sözleri, kültürel etkinliklerin ekonomik ve sosyal katkılarına olan inancını pekiştirdi.

BELEDİYELER KENDİ HARCAMALARINDAN TASARRUF YAPMALI

Tasarruf tedbirlerine de değinen Atılgan, kültürel faaliyetlerden değil, belediyenin kendi harcamalarından kısması gerektiğini aktardı. Atılgan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim horon festivalimizle alakalı bile bunlar konuşuluyor ancak bu bakış açısı doğru değil. Çünkü kültürel faaliyetlerden tasarruf tedbiri olmaz. İnsanların morali iyi olacak ki ekonomiye güç katabilsin. Bu kültürel faaliyetlerde başlı başına bir ekonomik katkıdır. Dolayısıyla bu konunun tasarruf tedbirlerinden muaf tutulması gerekiyor, alışveriş oluyor nihayetinde.” diyerek konuşmasını noktaladı.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız