koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Ekonomi

Kayıp Şehir Nikomedia için imzalar yarın atılıyor!

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in girişimleriyle Roma İmparatorluğu’na 46 yıl başkentlik yapmış, Kayıp Şehir Nikomedia’yi gün yüzüne çıkaracak protokol yarın imzalanıyor

13 Temmuz 2021 Saat: 15:20
Kayıp Şehir Nikomedia için imzalar yarın atılıyor!
Kayıp Şehir Nikomedia için imzalar yarın atılıyor!
İzmit Belediyesinin, kentin marka değerini attırtmak, tarihi yeniden keşfetmek amacıyla uzun süredir üzerinde çalıştığı ve geçtiğimiz günlerde onayını aldığı Çukurbağ Kazıları için büyük bir adım atılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü, İzmit Belediyesi ve Kocaeli Müze Müdürlüğü ortaklığında kazı ve konservasyon çalışmaları başlayacak. Sonrasında hazırlanacak olan Arkeopark Projesi ile İzmit’in kültürel ve tarihi zenginliği ziyarete açılacak. 
BÜYÜK GÜN YARIN
İzmit’e imaj katacak, yabancı yatırımcıları şehre çekecek, turizm gelirlerini arttıracak ve en önemlisi bir tarihi ortaya çıkaracak olan protokol imza töreni, Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde 14 Temmuz 2021 Çarşamba günü saat 18.00’de gerçekleşecek. Protokolün imzalanmasının ardından başlayacak kazı çalışmalarında İzmit Belediyesi sponsorluğu üstlenecek ve gereken tüm desteği sağlayacak.
ŞEHRİN MARKA DEĞERİ YÜKSELECEK
Çukurbağ Kazıları, Kocaeli Müze Müdürlüğü Kazı Başkanlığı ve Doç. Dr. Tuna Şare Ağtürk danışmanlığında yürütülecek. Arkeoloji dünyası açısından son yirmi yılın en iyi bulgularının tespit edildiği Çukurbağ Kazı Alanı’ndaki çalışmalarının ardından büyük bir geçmiş kent turizmine kazandırılacak. İzmit’in marka değerini yükseltecek olan ve dünya genelinde adını duyuracak olan Çukurbağ Kazıları, yeni istihdam alanları da sağlayacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız