Güncel

Kocaeli’de Madagaskarlı kadınların hayatları sergilendi

Başiskele, Kocaeli’de gerçekleştirilmesi planlanan “Madagaskar: Kadın &Sanat” adlı sergide Madagaskarlı kadınların günlük yaşantılarını yansıtan fotoğraflar ve resimler sergilendi.

5 Mart 2022 Saat: 16:03
Kocaeli’de Madagaskarlı kadınların hayatları sergilendi
Kocaeli’de Madagaskarlı kadınların hayatları sergilendi

Ata Baran SANCAR

2016 yılında Kocaeli Wellborn Hotel ve İstanbul Zorlu Center’de “Gurme Çikolata Festivali” aracılığı ile gerçekleştirdiği Madagaskar çikolata ve kakao tanıtımından sonra Kocaeli’de yaşayan aslen Madagaskarlı uyruklu öğretmen ve doktora öğrencisi Aymerillette ŞEN bu sene 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü için Madagaskarlı Kadınları ile ilgili bir sergilendi.

MADAGASKAR DENEK BAŞKANI DA HAZIR BULUNDU

Bu serginin hazırlanmasında Türk ve Madagaskarlı kadınlar işbirliği yapmıştır. Fotoğraflar “Carnets Madagascar”’ın sahibi Blandine Jacquet JOHASY’e ait olduğu ve Sanat çalışmaları ise Dr Voahangy ERKER ve Neşe TUNCA tarafından yapıldığı öğrenildi. Sergi Madagaskar Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Nesrin KARAASLAN KARADAĞ, “Kainat”tan Size kitabın yazarı Cihan ZAMUR ve Türkiye’de yaşayan Madagaskarlıların Dernek Başkanı Edino BELALAHY’nin katılımı ile gerçekleştirilip tüm Kocaelili halkına açık olarak gerçekleştiridi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız