Siyaset

Kocaeli’nin vekilleri mazbatalarını alacak

İl Seçim Kurulu’nun, Kocaeli’deki itirazların sona ermesi ve seçimlerin kesinleşmesi ile birlikte seçilen 14 milletvekiline yarın(cuma) mazbatalarını verecek

25 Mayıs 2023 Saat: 21:43
Kocaeli’nin vekilleri mazbatalarını alacak
Kocaeli’nin vekilleri mazbatalarını alacak

SONUÇLAR KESİNLEŞTİ

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Kocaeli’den seçilen 14 milletvekili yarın mazbatalarını alacak. Kocaeli’de 6 siyasi partinin listesinden seçilen 14 milletvekili, İl Seçim Kurulu’na 14 Mayıs’tan bu yana seçimle ilgili yapılan itirazlar nedeniyle mazbatalarını alamamıştı. Tüm illerde mazbataların alınmaması nedeniyle mecliste yemin töreni için de tarih netleşmemişti.

11 GÜN SONRA BELLİ OLDU

Kocaeli’deki itirazların seçimden 11 gün sonra sonuçlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kocaeli seçimlerini kesinleştirdi ve mazbataların verilmesi önünde bir engel kalmadı. İl Seçim Kurulu siyasi partilere bir yazı göndererek mazbataların alınmasını istedi. Yarın alınacak mazbataların ardından pazartesi günü TBMM’de yemin töreni yapılması bekleniyor.

6 PARTİNİN KOCAELİ VEKİLLERİ

YSK’dan yapılan açıklama sonucu AK Parti’den seçilen Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, CHP’den seçilen Prof. Dr. Muhip Kanko, Özgür Harun Yıldızlı, Nail Çiler, CHP listesinden seçilen Saadet Partisi’den Hasan Bitmez, İYİ Parti’den seçilen Lütfü Türkkan, MHP’den seçilen Saffet Sancaklı, Yeşil Sol Parti’den seçilen Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Yeniden Refah Partisi’nden seçilen Mehmet Aşıla mazbatalarını alacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız