Güncel

KOÜ’lü öğrenciler, 8 Mart için sahada buluştu

İzmit Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü ve Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübüne üye kadın öğrencileri futbol müsabakasında buluşturdu

7 Mart 2022 Saat: 15:48
KOÜ’lü öğrenciler, 8 Mart için sahada buluştu
KOÜ’lü öğrenciler, 8 Mart için sahada buluştu

İzmit Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla toplumdaki kadınlara yönelik ön yargıları kırmak ve farkındalık yaratmak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü ve Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü üyesi kadınlar futbol müsabakasında bir araya geldi.

BAŞKANIN SELAMINI İLETTİLER

Kuruçeşme’de bulunan İzmit Belediyesi’ne ait halı sahada gerçekleştirilen futbol müsabakası sonrasında iki takım oyuncuları tribüne gelen arkadaşlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek dostluk mesajı verdi. Maç öncesi İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın ve İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa öğrencilere İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan’ın selamını ileterek başarılar diledi.

KULÜPLER BULUŞTU

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın gerçekleştirilen etkinliğe dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Kocaeli Üniversitemizin 2 kadın kulübüyle bir aradayız. Endüstri Mühendisleri ve Makine Mühendisleri kulüpleri futbol müsabakası gerçekleştiriyorlar. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlamak istedik.

“SPOR MÜSABAKASI DÜZENLEDİK”

Kadın yaşamın her alanında aslında en önde olan, görünür olan olması gerekirken maalesef bugün baktığımızda hak ettiği yerde değil. Bizde bugün bir farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli Üniversitemizdeki kulüplerimizle bir araya geldik ve spor müsabakası düzenledik. İlerleyen yıllarda İnşallah kadınlarımızın yaşamın içerisinde her alanda hak ettikleri yerlerde olmalarını umut ediyoruz.”

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Öğrencilerden Sena Işık, “Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bize bu fırsatı sağlayan İzmit Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada futbol maçı yapmamızın sebebi Türkiye’deki erkek egemen toplumun kadınlara ön yargısını kırmak, kadınların da her işi başarıyla yapabileceklerini göstermek, biraz da eğlenmek. Yaptığımız etkinliklerle oluşturduğumuz farkındalıklarla kadının toplumdaki yerini daha da ön plana çıkaracağımızı düşünüyoruz” dedi.

“KADINLARIN SESİ OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Müzeyyen Demir, “Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Biz burada hep birlikte futbol oynayarak kadınların istedikleri her alanda başarıyı yakalayabileceklerini göstermek istiyoruz. Ataerkil bir toplumda var olmaya çalışan kadınların sesi olmak için buradayız” diye konuştu.

“KADINA ŞİDDETE HAYIR”

Başak Sena Özdemir ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Burada futbol oynayarak kadınların da erkekler kadar başarılı olabileceğini göstermek ve farkındalık yaratmak istiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de kadınlara yönelik uygulanan şiddete değinmek ve ‘Kadına Şiddete Hayır’ diyorum.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız