Siyaset

MUHARREM TUTUŞ, İZMİT’İN 5 YILLIK YOL HARİTASINI ÇİZDİ; İzmit hizmetlerle ‘Tutuş’acak

AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş, beyannamesini açıkladı. ‘Borçsuz Belediye’ vurgusu yapan Tutuş’ın okul aile birliklerine ve öğrencilere vereceği destekler ile üst mahalleler için hayata geçireceği yatay asansör

10 Mart 2024 Saat: 17:55
MUHARREM TUTUŞ, İZMİT’İN 5 YILLIK YOL HARİTASINI ÇİZDİ; İzmit hizmetlerle ‘Tutuş’acak
MUHARREM TUTUŞ, İZMİT’İN 5 YILLIK YOL HARİTASINI ÇİZDİ; İzmit hizmetlerle ‘Tutuş’acak

Büyük bir coşkunun yaşandığı beyanname açıklamasında kongre merkezinin 1200 kişilik kongre salonu dışında fuaye alanı doldu. Adeta AK Parti teşkilatlarının gövde gösterisine dönen beyanname açılışında İzmit’i geri almak isteyen AK Parti teşkilatlarının kararlılığı ortaya konuldu. AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş’un beyanname ve meclis üyesi aday tanıtım töreninden önce tüm meclis üyesi adayları kapıda tek tek gelen konukları karşıladı. Salon içinde AK Parti flamaları ile Türk bayrakları sandalyelere bırakıldı.

 

SALON TAMAMEN DOLDU

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Sami Çakır, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Davut Coşkun Şiviloğlu ve Serpil Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, MHP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan,  AK Parti, MHP ve BBP İlçe Başkanları, teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Salon tamamen dolarken, fuaye alanında da oldukça fazla kalabalık vardı.

 

KOCAELİSPOR VURGUSU ALKIŞ ALDI

Coşkunun hakim olduğu salonda alkışlar ve sloganlar eşliğinde beyannamesini anlatmak için kürsüye gelen Başkan adayı Muharrem Tutuş, kısa bir selamlama konuşması yaptı; hizmet ve eser siyasetine vurgu yaparak, “1 Marttan sonra inşallah rica makamında değil, inançlı bir şekilde İzmit Belediyesi’ni kazanarak yönetici vasfıyla İzmit’imize hizmet etmeye geliyoruz” dedi. Kocaelispor’a da ayrı bir parantez açan Tutuş, “Bizler Kocaelispor’umuzu sadece lafta değil, sadece konuşarak değil aynı zaman bugüne kadar Kocaelispor’a ne kadar destek olduysak bundan sonra da destek olacağız. Yeni doğmuş bebeklerimize taraftar paketi hediye ederken, Yeni 18 yaşına girmiş çocuklarımıza iç sahalarda bilet desteği vereceğiz. “ dedi.

 

İZMİT’TE ULAŞIMI RAHATLATACAĞIZ

“Ulaşım ve trafik projelerimizle İzmit’in geleceğini yapılandıracağız” diyerek beyannamedeki projeleri aktaran ve ulaşımla başlayan Tutuş, “Körfez’den Cengiz Topel’e metro; Bu projemizde İzmit’imizden de belli başlı yerlerden sonra İzmit’in duraklarından devam dip Cengiz Topel’e kadar gidecek. Biz ilk tramvay dediğimizde bu kette neler konuşulduğunu biliyoruz. Artık tramvayın kapasite artırımını konuştuğumuz günlere geldik. Burada başkanımızda sunumunda bahsetmişti, iki tramvayı birbirine bağlayarak, kapasite artırımını sağlayacağız. TOKİ’nin çalışmalarının ardından Sepetçi bölgesindeki köylerimizin trafik yükünü Bekirpaşa’ya inmeden üniversite yolunu alarak alternatif yol oluşturacağız.

 

 

KOCAELİ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

İzmit’in dört bir yanında bisiklet yolları oluşturacaklarını belirten Tutuş, “Elektrikli bisiklet yollarımızla Derince’den başlayıp İzmit Başiskele ve Kartepe kesintisiz yol olarak bir ağ oluşturacağız. İzmit’i bisiklet ilçesi yapma niyetiyle yola çıktık. Yeni otoparklar hayata geçireceğiz, sosyal destek paketlerimiz olacak. Kocaeli’ye yeni bir sosyal yaşam merkezi kazandıracağız. İnterteks alanında herkesin kendisini bulabileceği yeni bir alan olacak.  İzmit Boğazova parkı gelişen bir yer. 50 dönüm bir alana piknik alanları, tenis, voleybol sahaları gibi yürüyüş alanlarından oluşan ciddi bir spor komplesi tadında ciddi bir alan yapacağız.

ÖĞRENCİLERE SERVİS ÜCRETİ DESTEĞİ

8. Sınıf ve 12. Sınıfta çocuklarımız sınavlara hazırlanıyor, ailelerde de ekstra yükler oluşuyor. Biz de bu yüke ortak olmak istedik. Öğrencilerimize servis ücreti desteği vereceğiz. İçinde kafe kütüphane etkinlik alanları olan, roman vatandaşların özellikle yoğun yaşadığı bölgede Roman Kültür Evi’ni hayata geçireceğiz. Okul ve İbadethane Bakım Destek Timi ile bütün ibadethanelerimizin bakım ve onarımını yapmaya devam edeceğiz. Eksik tamir ve bakımlarını eksiksiz ele alacağız.

 

GONDOL VE YÜZER RESTORAN PROJESİ

Gondol Projesi; Bu bizim için önemli. Venedik gibi şehrin içinden dereler geçmese de sahil düzenlemeleri ile beraber derelerden uygun olanlarla gondol projemizi hayata geçireceğiz.

İzmit’in kurtuluşunda çok ciddi rol oynamış olan Servetiye Kurtuluş Parkı’nda Başiskele Belediyemiz ile birlikte düzenleme yapacağız. İki ilçe belediyesinin birlikte yapacağı belkide ilk proje olacak. Flamingo (Yüzer) Restoranı İzmit’e kazandıracağız. Daha makul fiyatlarla vatandaşlar bu hizmetten yararlanmış olacak.

 

 

GENÇLERİMİZ İÇİN ‘GENÇ-İZ’

Özellikle genç kardeşlerimize parantez açmak istiyorum. Önümüzdeki sürecin kilit kelimelerinden birisi GENC-İZ olacak. İzmit’te gençlerimize özel merkezler oluşturacağız. Kültür Sanat etkinliklerimiz devam edecek, açık hava sinemaları, konserler vb. çeşitli festivalleri planlayarak bu etkinlikleri devam ettireceğiz. Çölyak Hastalarına özel yaptığımız merkezlerimizde özel bir fırın yapıp onları da unutmayacağız. Aile Boyu Oyun Köyü’nde çocuklarımız doyasıya eğlenecek. Aile bağlarını kuvvetlendirmek adına bir köy oluşturma arzusu ile yola çıktık bu da inşallah kentimize hayırlı olacak.

 

 

Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızın üzerine yoğunlaştığı, kentin yenilenmesi ihtiyacı fark edildi. Bu kentteki trafik problemi ile beraber mevcut imar uygulamalarımızı planlayıp İzmit’i kentimizi önümüzdeki elli yıla hazırlayacak bir proje olacak.  Sporpark inşa edeceğiz. 35.743 metrekare alana yayılan bir projemiz bu ve kapalı havuz, futbol sahası gibi alanlar olacak. Amatör spor yerel kalkınma programımız olacak. İzmitimiz'de büyük bir problem olan sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezi işini çözeceğiz. 

 

İZMİT BORÇSUZ BİR BELEDİYE OLACAK

Kavşak düzenlemeleri ile yeni ulaşım ağları oluştururken, Yatay asansör ile de İzmit’in üst noktalarında oturan vatandaşlarımızın ulaşımı için hayata geçireceğiz” dedi. Tutuş, belediye borcu olanların 20 gün daha haciz göndermemesi isterken “MOBEL ile biz belediyeciliği hemşerilerimizin ayağına götüreceğiz. Ruhsat cebimde uygulaması ile ruhsat almada sıkıntı olmayacak. Borçsuz belediye olacağız. Biz ilk dönem belediye batıyor dediğimizde siyaset yapıyorsunuz dediler. Ama ne yazık ki artık haciz memurları belediye başkanının odasında yatıyor. İzmit Belediyesi’nden alacakları olanlar var. Alacaklılarda ricam maciz memurların göndermeyin. 20 gün sonra tüm esnaflarımıza borçlarını takır takır ödeyeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız