Güncel

Necmi Bulut: “Desteklerinizle Kahramanmaraş’a çadır kent kurduk”

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Mart ayı meclis toplantısı bugün gerçekleşti. Mecliste KOTO Başkanı Necmi Bulut Kahramanmaraş’a KOTO yönetimi ve üyeleri tarafından kurulan çadır kent hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi.

29 Mart 2023 Saat: 20:12
Necmi Bulut: “Desteklerinizle Kahramanmaraş’a çadır kent kurduk”
Necmi Bulut: “Desteklerinizle Kahramanmaraş’a çadır kent kurduk”

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Mart ayı meclis toplantısı bugün Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. KOTO Başkanı Necmi Bulut aylık faaliyet raporunu anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuk Konuşmacı olarak mecliste katılması beklenen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özden, hava muhalefeti nedeniyle Kocaeli’ye gelememesi sebebiyle meclise katılamadı.

KOCAELİ ÖRNEK BİR ŞEHİR

Mecliste konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Kocaeli, birlik ve dayanışma içinde hareket eden iş insanlarımızla örnek bir şehirdir. Depremin ilk gününden itibaren siz değerli meclis ve komite üyelerimiz üstün bir gayret ile yardımlaşma örneği sergilediniz. Yardım kampanyamızı başlattıktan sonra herkes elinden gelenin fazlasını yapmak için büyük bir çaba gösterdi. Sizler sayesinde Deprem bölgesinde Kocaeli Ticaret Odası olarak çadır kenti kurduk. Geçtiğimiz günlerde TEPAV tarafından depremin ülke ekonomisi üzerindeki etkisi ile ilgili bir rapor yayınlandı. Rapora göre; 2023 yılında ekonomik büyümenin, deprem öncesi öngörülen baz senaryoya göre 1,2 puan daha düşük gerçekleşmesi bekleniyor.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ

Deprem bölgesinin 5 yıllık kalkınma planı için gerekli olan tutar 150 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Deprem illerimizdeki ekonomik ve sosyal hayatın devamı için hepimiz elimizi taşın altına koymak zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Dış ticaret verilerine baktığımızda; Doğu Marmara Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre İlimizin Şubat ayı ihracat rakamı 2 milyar 854 milyon dolar olarak İthalatımız ise 5 milyar 989 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bayramın ilk günü gerçekleşecek olan geleneksel Kocaeli Ticaret Odası bayramlaşmasına hepinizi bekliyoruz.

120 ÇADIRLI ÇADIR KENT KURDUK

KOTO çadır kentimiz Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 12 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Oda üyelerimizin bağış ve destekleriyle; 18 metrekarelik, 2 metre 20 cm yüksekliğinde 120 adet çadır alındı. Çadırların zeminine, sıvı geçişini engellemek amacıyla 2 bin 200 metrekare palet konuldu ve üzerine naylon branda serildi. Her çadıra, ısıtıcı ve yemek pişirme başlıkları da bulunan tüp temin edildi. Çadırların arasına yürüyüş yolu olarak plastik kıvırcık halı seriliyor. Etrafı güvenliğinin sağlanması amacıyla tel çitle çevrildi. Depremzede vatandaşlara psikolojik destek sunan 3 personelin görev aldığı psikodestek çadırı kuruldu.

EĞİTİM İÇİN 3 ÇADIR KURDUK

Çocukların eğitim-öğretimi amacıyla 3 adet çadır kuruldu. Ayrıca 36 metrekarelik çadır çocuk etkinlik alanı olarak konumlandırıldı. Burada çocuklar televizyon izleyerek oyunlar oynayabiliyor. Körfez Belediyesi’nin katkıları ile oyun parkı kuruldu. 7 adet kurutma, 7 adet çamaşır makinesinin faaliyet gösterdiği çamaşırhane kuruldu. 4 adet konteyner duş ve tuvalet alanına çevrildi. Burada 7 adet tuvalet- 7 adet banyo depremzedelerin temizlik ihtiyaçlarına cevap veriyor. Depremzede vatandaşların sosyalleşebilmeleri amacıyla yeni bir çadır kuruldu. Çadır kentimizde yaklaşık 560 kişi bulunuyor.”


YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız