koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Teknoloji

Pedal kardeşliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi sabah sporu programına bu yıl ‘pedal kardeşliği’ etkinliği eklendi.

20 Ağustos 2020 Saat: 14:01
Pedal kardeşliği
Pedal kardeşliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 17-35 yaş arası hafif ve orta düzey de zihinsel engelli bireylere hizmet verdiği Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sabah sporu devam ediyor. Özel öğrencilerin gerçekleştirdiği sabah sporu programına bu yıl ‘Pedal Kardeşliği’ etkinliği eklendi.

 

SPOR ETKİNLİKLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzey de zihinsel engelli bireylere hizmet veriyor. Pandemi süresince eğitime ara verilen merkez, normalleşme sürecinin ardından gerekli hijyen koşullarını sağlayarak 4 Ağustos’ta eğitim öğretime başladı. Alanında uzman eğitmenlerin eşlik ettiği derslerin yanında özel bireylerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için spor etkinlikleri yapılıyor.

 

ENGELLİ BİREYLERİN PEDAL KARDEŞLİĞİ

Fiziksel aktivite tüm insanlar için psikolojik, fizyolojik ve sosyal açıdan önemli rol oynarken engelli bireylerde bunun önemi daha da artıyor. Bu kapsamda özel öğrenciler için gerçekleştirilen sabah sporu programına bu yıl ‘Pedal Kardeşliği’ etkinliği eklendi. Gruplar halinde yapılan pedal kardeşliği bisiklet turları engelli bireylerin farklı insanlarla ve çevreyle bir araya gelme olanağı sağlıyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileriyle yapılan pedal kardeşliği etkinliği, engelli bireylerin sosyal hayatta daha aktif olmaları hayata karşı bir değişim ve dönüşümüne katkıda bulunuyor.

 

YENİ NORMALDE ENGELSİZ ENERJİ

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açık havada gerçekleşen etkinlikte öğrenciler güneş enerjisinden faydalanarak güven duygusunu geliştiriyor. Bol enerji ile eğlenceli ve keyifli gün geçiren özel öğrenciler bisiklet turları ile yeni normal hayata uyum sağlıyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, normalleşme sürecine uygun şekilde spor faaliyetlerini sosyal mesafe kuralına uyarak sürdürüyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız