Siyaset

Şahin Talus: “CHP yöneticilerini sükunete çağırıyoruz”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, 1296 oy ile kazanılan Körfez ilçesinde yaşanan itirazlar hakkında açıklama yaptı.

3 Nisan 2024 Saat: 11:29
Şahin Talus: “CHP yöneticilerini sükunete çağırıyoruz”
Şahin Talus: “CHP yöneticilerini sükunete çağırıyoruz”

Kocaeli’den 9 ilçe ve büyükşehir belediyesi alan AK Parti’den mesaj var. İl Başkanı Şahin Talus, kazanılan yerlerdeki adaleti kabul ettiklerini ama kaybedilen yerdeki süreci sorguladıklarını ifade ederek Körfez CHP’yi sükûnete çağırdı.

Talus, yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Körfez ilçesi seçim sonuçlarına yönelik CHP tarafından yapılan itirazlar, İl Seçim Kurulu’nca ilgili mevzuat hükümlerince değerlendirilecektir. Bu süreçte seçim kurulu kararını sükûnetle beklemek yerine kurul kararını etkilemeye dönük basın açıklamaları yapmak toplumsal barışa, hukuka ve demokrasiye zarar vermektedir.

SÜREÇLERİN ADALETİNE GÖLGE DÜŞÜRÜYORLAR

Seçim kazandıkları yerlerdeki sonuçları hukuka uygun ve demokratik bulup, kaybettikleri yerlerde seçim süreçlerinin adaletine gölge düşürecek açıklamalar yapmak en hafif tabirle demokrasi hazımsızlığıdır.

SÜKÛNETE ÇAĞIRIYORUZ

CHP yöneticilerini İl Seçim Kurulu’nu etkilemeye yönelik eylemlerden vazgeçmeye, hukuka saygılı olmaya ve tansiyonu yükselterek toplumsal huzuru bozabilecek açıklamalardan uzak durmaya, sükûnetle İl Seçim Kurulu’nun hukuki kararını beklemeye davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız