Siyaset

Seçim Yasağı İlan Edildi: Propaganda ve Seyahat Kısıtlamaları Başladı

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler için propaganda serbestliği ve çeşitli seçim yasakları bugün resmen başladı

21 Mart 2024 Saat: 10:50
Seçim Yasağı İlan Edildi: Propaganda ve Seyahat Kısıtlamaları Başladı
Seçim Yasağı İlan Edildi: Propaganda ve Seyahat Kısıtlamaları Başladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından duyurulan seçim takvimine göre, propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecekken, seçim yasakları 31 Mart'ta saat 23.59'da tamamlanacak.

Adaylar, seçim propaganda süresinin bitimine kadar yazılı basında ilanlar ve reklamlar aracılığıyla veya internet siteleri üzerinden sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapma hakkına sahiptirler. Ancak seçim süresince genel yollar, ibadethaneler, kamu hizmeti veren binalar ve tesisler ile ilçe seçim kurullarının belirlediği meydanlar dışında toplu şekilde sözlü propaganda yapmak yasaktır. Açık alanlarda, güneşin batmasının ardından ikinci saat sonuna kadar toplu şekilde sözlü propaganda yapılamayacaktır.

Vatandaşların elektronik posta adreslerine veya taşınabilir/sabit telefonlarına sesli, yazılı veya görüntülü mesajlar göndererek propaganda yapmaları yasaktır. Ancak siyasi partiler kendi üyelerine istedikleri zaman sesli, yazılı veya görüntülü mesajlar gönderebilirler.

ANKET YASAKLARI YARIN BAŞLIYOR

Yazılı, sözlü ve görsel medya araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve bilgi iletişim hatları aracılığıyla bir siyasi parti veya aday lehine veya aleyhine yayın yapılması, vatandaşların oyunu etkileyecek şekilde mini referandumlar düzenlenmesi veya bu tür içeriklerin dağıtılması yasaktır. Bakanlar ve milletvekillerinin seçim propagandası kapsamındaki gezileri, resmi makam araçları veya hizmete tahsis edilen vasıtalarla gerçekleştirilemeyecektir. Bu geziler sırasında protokol gereği karşılama ve uğurlama törenleri düzenlenemeyecek, resmi ziyafetler verilemeyecek ve herhangi bir memurun katılımına izin verilmeyecektir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız