Teknoloji

Sertif Gökçe: “50-60 sene önce köylerde yapıldığı gibi işlem yapmışlar”

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe düzenlediği basın buluşmasında, önceki dönem yapılan işleri örnek göstererek: “50-60 sene önce köylerde yapıldığı gibi işlem yapmışlar.” dedi

30 Nisan 2024 Saat: 14:21
Sertif Gökçe: “50-60 sene önce köylerde yapıldığı gibi işlem yapmışlar”
Sertif Gökçe: “50-60 sene önce köylerde yapıldığı gibi işlem yapmışlar”

Yerel seçimlerin ardından ilk defa basınla buluşan Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, belediyenin genel durumunu ve gelecekte yapacakları projeleri anlattı. 330 Milyon borcu olduğunu açıklayan Gökçe şu ifadeleri kullandı:

“Önceki yönetim hukuka, kanuna, nizama uymadan çalışmış. İnanır mısınız 50- 60 sene önce köylerde yapıldığı gibi işlem yapmış. Tahtalı Gölet’ini buna örnek verebiliriz. Biz olsaydık oraya asla böyle bir tesis yapmazdık çünkü su havzasına böyle bir yer yapmak suçtur. Bizim amacımız bu göleti korumak ancak bugün için yarınlarımızı heba ediyorlar. Su havzasına yapılan bu tesis o doğal yapının ömrünü 20 yıla düşürmüştür.”

KURUMSAL BİR YAPI YOK

Belediyede yaklaşık 530 personelin çalıştığını belirten Gökçe, "İştiraklerle birlikte çalışan sayımız 700 civarında. Personel giderlerine bütçenin yüzde 40'ı ayrılması gerekirken, bu rakam bütçede beklenenden fazla. Belediyemizde kurumsal bir yapı yok. Belediye günlük politikalarla yönetiliyor. Veterinerlik müdürlüğünün başında başka biri, aş evi basın birimine bağlı. Personelimizi daha verimli kullanarak 500 binlik bir ilçeyi yönetebiliriz. Şu anda görevde olanların çoğu liyakate göre işe alınmamış durumda. Biz enkaz edebiyatı yapmayacağız. Bir yıl içinde kurumsal yapıyı sağlayacağız.

KURUMSAL YAPIYI SAĞLAMAZSAK…

Personelimizi en verimli şekilde kullanarak halka hizmet sunacağız. Sosyal yardımlaşma ve makine ikmal müdürlükleri olmadığı halde, kadro yaratmak için çıkarılmış müdürlükler var. Bu müdürlüklerde sadece 4-5 personel bulunuyor. Kurumsal yapıyı sağlamazsak verim elde edemeyiz. Belediyemizde tasarruf yapacağız.

SOSYAL POLİTİKALARA YÖNELECEĞİZ

Kent lokantamızı kısa sürede açacağız. Kreşler ve diğer projelerimizi özel desteklerle hayata geçireceğiz. Bu bütçelerle bunları yapmak zor olsa da, söz verdiğimiz sosyal politikaları bağış ve yardımlarla hayata geçireceğiz.”

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız