Güncel

T1 Kuruçeşme- Otogar Tramvay Hattında Kadın Vatmanlı Bir Yolculuk

İzmit’in Kuruçeşme- Otogar hattına yeni tramvayların ilk test sürüşünü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yapmıştı, şimdi o tramvay kadın sürücüye emanet.

24 Mart 2024 Saat: 12:38
T1 Kuruçeşme- Otogar Tramvay Hattında Kadın Vatmanlı Bir Yolculuk
T1 Kuruçeşme- Otogar Tramvay Hattında Kadın Vatmanlı Bir Yolculuk

İzmitliler, modern ve konforlu tramvaylarla tanışmaya hazır! T1 Kuruçeşme-Otogar hattında hizmete giren yeni tramvaylar, daha geniş ve ferah bir iç mekân, daha rahat koltuklar ve klima gibi imkânlarla keyifli bir seyahat deneyimi vadediyor.

KADIN VATMANA EMANET YOLCULUK

Bugün T1 hattında gözlemlediğimiz bir kadın sürücü, kendinden emin ve tecrübeli tavrıyla dikkat çekti. Bu durum, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir adım ve kadınların toplu taşıma sektöründeki yerinin güçlenmesine katkı sağlıyor.

"KAPASİTEYİ ARTIRACAĞIZ"

Yeni alınan 10 tramvayın teslim edilen ilk ikisinin devreye alındığı programda konuşan Başkan Büyükakın, "Alikahya tramvay hattı bittiğinde 3.8 km'lik bir tramvay hattı mevcut güzergahımıza eklenecek. Bu çalışma tamamlandığında 90 bin yolcu taşınmış olacak tramvay hatlarımızda. İlk başladığımız zaman tramvay hattının 14 bin yolcu taşıması ön görülüyordu. Kısa sürede bu rakamların üzerine çıkıldı. Alikahya tramvay hattı projesiyle birlikte mevcut tramvay duraklarında da bir çalışma yapıyoruz. İstasyonlarımızı genişleteceğiz. Uç uca eklenmiş 2 tramvay sığacak hale getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız