koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Tavşancıl evleri restore edilecek

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Ankara temasları sonrası müjdeler tek tek gelmeye başlıyor. Tavşancıl’daki 15 tarihi ev Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilecek

22 Aralık 2019 Saat: 12:50
Tavşancıl evleri restore edilecek
Tavşancıl evleri restore edilecek

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, göreve geldiği günden bu yana sürekli Aşındırdığı Ankara ziyaretlerinin meyveleri tek tek alınmaya başlanıyor. Başkan Şayir’in en son iki hafta önce ziyaret ettiği Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin sonucunda müjdeli haber geldi.

15 TARİHİ EV RESTORE EDİLECEK

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemiz için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İlçemize güzel projeler kazandırmak için Aşındırdığımız Ankara ziyaretlerimiz sonrası müjdelerimizi tek tek halkımızla paylaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle Tavşancıl’da ki tarihi evlerimiz ile ilgili yaptığımız görüşmeler ve sunduğumuz projeler sonrası önceki gün müjdeli haber geldi. Bakanlığımız Tavşancıl’ın eski tarihi dokusunu korumak adına mahallemizde bulunan ve kaderine terk edilen 15 tarihi evimizi restore etmek için sunduğumuz projemizi onayladı. Restorasyon projeleri İl Kültür Müdürlüğü’ne gidecek ardından da Kültür ve Turizm Bakanlığı evlerin restorasyonu ile ilgili start verecek. İnşallah birkaç ay içersinde restorasyon çalışmaları başlayacak ve Tavşancılımız eski tarihi ve mistik konumuna kavuşarak bölgenin turizm merkezi olacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız