Ekonomi

Vali Yavuz, Kocaeli'deki işsiz sayısını açıkladı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli'de kaç kişinin işsiz olduğunu açıkladı

26 Temmuz 2023 Saat: 19:21
Vali Yavuz, Kocaelideki işsiz sayısını açıkladı
Vali Yavuz, Kocaeli'deki işsiz sayısını açıkladı

Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 Yılı 2. Toplantısı, bugün Valilik yerleşkesinde bulunan Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ev sahipliğinde başlayan toplantı, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin başkanlığında devam etti. Vali Yavuz’un yanı sıra toplantıya; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Bayram Bayram, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Muhammet Açıkgöz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

VALİ YAVUZ, “13 MİLYON 973 BİN TL CEZA”

Toplantıda ilk olarak konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, toplumdaki işsizlik sorunu ve bunun sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Vali Yavuz, istihdamın artırılması amacıyla İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirilen çalışmalardan bahsederek, “Günümüz dünyasının en önemli sorunu işsizlik. Bu iktisadi sorun, sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle istihdamı artırıcı politikaları ön plana almamız gerekiyor. Etkili istihdam politikaları oluşturmak amacıyla sektörün taleplerine kulak veriyoruz. İşverenlerimizin nitelikli iş gücüne ulaşabilmesi amacıyla İŞKUR aracılığıyla bu köprü kurulmaktadır. Böylece işsiz vatandaşlarımıza da gelir kapısı açılmaktadır. Ayrıca İŞKUR tarafından 2023 yılının ilk ayında yapılan incelemelerde 244 firma ve yabancı uyruklu kişilere 13 milyon 973 bin TL” dedi.

KAYITSIZ İŞSİZ SAYISI 53 BİN 197

Toplantıda; Kocaeli’de İŞKUR’a yapılan başvuru sayısının 68 bin 822, açık iş sayısının 64 bin 476, işe yerleştirme sayısının 25 bin 751 kişi olduğu açıklanırken, kayıtsız işsiz sayısının 53 bin 197 kişi olduğu ifade edildi. İşsizlik başvuruları ve ödemelerinde ise reddedilen işsizlik ödeneği başvuru sayısının 16 bin 16 kişi, kabul edilen işsizlik ödeneği başvuru sayısının 8 bin 102 kişi, toplam işsizlik ödeneği başvuru sayısının ise 24 bin 118 kişi olduğu vurgulandı. Yapılan toplam işsizlik ödemeleri 239 milyar 191 bin 247 TL olurken işsizlik ödeneği alan kişi sayısının 9 bin 551 kişi olduğu belirtildi. İŞKUR iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında 129 iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunulduğu açıklanırken bireysel görüşme sayısının ise 36 bin 467 kişi olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

BAYRAM, “3 BİN 270 KİŞİYE EĞİTİM”

Toplantıda alınan kararları açıklayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Bayram Bayram, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2023 Yılı İşgücü Eğitim Planı güncellenerek 3 bin 270 kişiye eğitim düzenlenmesi planlandı. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyona dair genelge kapsamında engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik olarak iki proje İl Müdürlüğümüze sunularak ilgili genelgenin 2. maddesinde ‘Projelerin Değerlendirilmesi’ başlığının C bendi gereği söz konusu projeler İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu görüşüne sunulmaktadır. Projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda görüşüldükten sonra Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ilgili komisyona gönderilmesi planlanmıştır.

KURS VE PROGRAM DÜZENLENECEK

Kurum Kaynaklı ve Uluslararası Kaynaklı Kurs ve programların düzenlenme saatlerini ve günlerini belirleme yetkisinin kurul adına Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürüne verilmesi planlanmıştır.  Resmi tatillerde veya yarım günlük tatil olan günlerde Kurum Kaynaklı ve Uluslararası Kaynaklı Kurs ve program düzenlenip düzenlenmeyeceğine İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu adına İl Müdürlüğünce onay verilmesi planlanmıştır. Yıllık İşgücü Eğitim Planında yer almayan bir meslekte kurs düzenlenebilmesi için İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısını beklemeden kurul adına İl Müdürlüğünce onay verilmesi planlanmıştır.

MÜDÜRLÜKLERE YETKİ KARARI

İlimizde mesleki ve teknik ortaöğretim okul kurumları bünyesinde bulunan alan ve dalların açma ve kapatma tekliflerinin Milli Eğitim Bakanlığına sunulması planlanmıştır. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki Sağlık Hizmetleri alanı, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanı öğrencilerinin, ilimizde bulunan özel ve resmi sağlık kurumve kuruluşlarında beceri eğitimlerini tamamlamak üzere yerleştirilmeleri beceri eğitimine katılacak öğrencilerin eğitimlerini yapacakları kurumlarda değişiklik yapılması, kontenjan ilave edilmesi veya eksiltilmesi gereken durumlarda mağduriyet yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüne yetki verilmesi planlanmıştır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız