Teknoloji

Vali Yavuz: Şiddetin, hakaretin, küfrün net bir şekilde karşısındayız

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, spor sahalarında, çevresinde, esnasında, öncesinde, sonrasında şiddet olayları istemediklerini belirterek, “Şiddetin, hakaretin, küfrün net bir şekilde karşısındayız. Güvenlik birimlerimize net bir şekilde t

13 Ocak 2024 Saat: 17:42
Vali Yavuz: Şiddetin, hakaretin, küfrün net bir şekilde karşısındayız
Vali Yavuz: Şiddetin, hakaretin, küfrün net bir şekilde karşısındayız

“BİRÇOK TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

Daha önceki toplantıda ilimizi Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden kulüplerin başkan ve yöneticileriyle bir araya gelen Vali Yavuz, bu kez Süper Amatör Lig kulüplerini misafir etti. Vali Yavuz, “Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun kapsamında il ve ilçe spor güvenlik kurulları başta olmak üzere birçok tedbiri uyguluyoruz. Spor gençlerimizin kötü alışkanlıkları edinmesini engelleyen, kaybetme ve kazanma duygusu arasında dengeyi sağlayan, fiziksel ve ruhsal olarak da insanların gelişimine katkı sağlayan önemli bir faaliyet olarak görüyoruz” diye konuştu.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE SPORUN ÖNEMİ

Uyuşturucunun küresel bir sorun haline geldiğini ve uyuşturucu tacirlerinin ülkemizi hedef haline getirmeye çalıştığına vurgu yapan Vali Yavuz, “Özellikle dünyayı saran ve yavaş yavaşta ülkemizi hedef haline getiren uyuşturucu tacirleriyle mücadelede de sporun önemine inanıyoruz. Özellikle son yıllarda da sentetik uyuşturucuların da ülkemize yönlendirildiğini de düşünürsek, gençleri spor olduğu alana çekmeye çalışıyoruz” dedi.

“KENDİ YUMRUĞUNU BALYOZ ZANNEDERMİŞ”

Vali Yavuz devamında, “Özellikle spor müsabakalarında şiddetin kötü tezahüratın engellenmesi konusunda bu toplantıları önemsiyoruz. Herkes kazanmak ister. Ama söz konusu spor olunca üç netice sonuca hep açıktır. Başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış. Ama sizin ne kadar güçlü olduğunuzu rakibiniz belirler. O bakımdan da bizim galibiyeti de mağlubiyeti de beraberliği de olgunlukla karşılayacak bir sportmenliğe, centilmenliğe, anlayışa sahip olmamız gerekiyor değerli arkadaşlarım” diye konuştu.

“ARTIK SIKILDIK”

Çirkin olaylara karşı taviz vermeyeceklerinin ifade eden Vali Yavuz, şöyle konuştu:

“Değerli arkadaşlarım valilik olarak spor sahalarında, çevresinde, esnasında, öncesinde, sonrasında şiddet olayları istemiyoruz. Çok açık ve net bir şekilde buradan kamuoyuna sesleniyorum. Çünkü burada basın mensupları da var. Şiddetin, hakaretin, küfrün net bir şekilde karşısındayız. Güvenlik birimlerimize net bir şekilde talimat verdik. Bununla ilgili olarak 6222 sayılı yasa mutlak şekilde uygulanacak”

“RENKLERİNE AŞIĞIZ KISMINI GEÇTİ”

Özellikle profesyonel futbol dünyasının yepyeni iş sektörü olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, şu açıklamada bulundu:

“Kimsenin dünle bugünü kıyaslaması gibi bir hataya düşmesini istemiyoruz. Futbol müsabakalarında çirkin tezahürat, birbirine saldıran taraftar ve sporcu görüntülerinden artık sıkıldık. Nitekim spor, özellikle futbol bir sektöre dönüştü. Sanayi sektörü gibi düşünün. Bizim futbol takımımız var renklerine aşığız kısmından çok daha öteye geçti”

“HUZUR ŞEHRİ OLACAĞIZ”

Vali Yavuz valilik olarak huzurlu bir şehir istediklerini açıklayarak, konuşmasını tamamladı:

“Sizler bizim yükümüzü alıyorsunuz. Ama bunu yaparken evlatlarımızı doğru yönlendirmek sizin de bizim de görevimiz. Bizler etik ahlak spor centilmenliği içinde kurallara uyarak kazanmayı arzu edeceğiz. Kulüp başkanlarının emniyet güçleri ile iletişime geçmesini rica ediyorum. Taraftar gruplarına hakim olmanızı diliyorum. Belediye başkanımızın bir sloganı vardı Mutlu Şehir Kocaeli diye. Biz aslında mutlu şehre ilaveten huzur şehri tanımlamasını koymak istiyoruz. Huzurla yaşıyorsanız mutluluğu sağlamış oluyorsunuz. Valilik olarak huzurlu şehir Kocaeli istiyoruz”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız