Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karamürsel’de Dünya Rekoruna Meydan Okuma

Karamürsel Belediyesi’nin katkı ve iş birliğiyle, Karamürsel Su Sporları ve Dalış Spor Kulübü (KARSAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek özel bir antrenman organizasyonunda, sporcu Mazlum Kibar mevcut dünya rekorunu aşmayı hedefliyor

Karamürsel Belediyesi’nin katkı ve iş birliğiyle, Karamürsel Su Sporları ve

Soğuk suda en uzun açık tuzlu su tüplü dalış dünya rekoru olan 30 saat 20 dakikalık süre, planlanan denemede 30 saat 30 dakikaya çıkarılmak üzere hedefleniyor. Aylardır disiplinli ve sistematik şekilde sürdürülen hazırlık sürecinde, düşen su sıcaklıklarına rağmen artan sürelerle dalışlar gerçekleştirilmiş; 10°C’ye kadar inen açık tuzlu su koşullarında fizyolojik ve mental dayanıklılık üst seviyede test edilmiştir. Teknik ekipman optimizasyonu ve operasyonel planlamalar tamamlanarak final aşamasına gelinmiştir.

Karamürsel Belediyesi’nin sporun gelişimine verdiği destek doğrultusunda hayata geçirilen organizasyon kapsamında Mazlum Kibar, 14 Şubat Cumartesi günü saat 09.00’da suya girecek; hedeflenen sürenin tamamlanması halinde 15 Şubat Pazar günü saat 15.30’da sudan çıkacaktır.

Gerçekleştirilecek deneme resmi Guinness hakemi eşliğinde olmayacak; ancak hedef sürenin aşılmasıyla mevcut dünya rekoru antrenman aşamasında geride bırakılmış olacaktır. Sporcu, 18 Mart tarihinde gerçekleştirilecek resmi Guinness Dünya Rekorları denemesinde ise 36 saat kesintisiz dalış hedefiyle rekoru daha ileri taşımayı amaçlamaktadır.

Bu organizasyonla amaç; yalnızca bir rekor denemesi gerçekleştirmek değil, Karamürsel’i su sporları alanında uluslararası platformda ön plana çıkaracak kalıcı bir başarıya imza atmaktır.